Šampinjoni ir īpaši ar to, ka tajos ir daudz šķiedrvielu, D, E, PP vitamīna un B grupas vitamīnu, kā arī dzelzs, kālijs, fosfors un cinks, tajos praktiski nav cukura un tauku, tāpēc tos var lietot daudzi cilvēki dažādās diētās. Šampinjonos ir vairāk B grupas vitamīnu nekā svaigos dārzeņos. Tie ir līderi B2 vitamīna satura ziņā, šis vitamīns mazina regulārās galvassāpes cilvēkiem, kas cieš no migrēnas vai liela noguruma.

Vai zināji, ka šampinjoni ir visvairāk audzētās sēnes pasaulē? Tās garšo vairumam cilvēku, bet iekļaut tos receptēs ir ļoti vienkārši! Vienkāršs gatavošanas ieteikums: šampinjonu cepurīti nomizo, bet visu šampinjonu kārtīgi nomazgā. Sagriez tos uz pusēm vai četrās daļās, vai gareniski plānās šķēlītēs, ja šampinjoni ir mazi, tos var atstāt nesagrieztus. Cepti šampinjoni garšos labi gan uz pannas gan cepeškrāsnī. Uz pannas sākumā cep tos sviestā vai eļļā bez vāka. Kad no šampinjoniem sāk izdalīties šķidrums, uzliec vāku un turpini cept. Būs lieliska piedeva ēdienam. Ja sarīkosi dārza svētkus ar grilēšanu, grilēti šampinjoni būs lieliska piedeva. Savukārt cepeškrāsnī šampinjoni ar zilo sieru būs lielisks garšas piedzīvojums ikvienam. Neaizmirsti kādi dienu pagatavot arī šampinjonu krēmzupu.