Rāceņi veido mazas bumbiņas, kas piešķir ēdienam viegli rūgtenu piegaršu, kas bieži pārsteidz! Šī piegarša patīk ne visiem, bet, ja rāceni apceptu sviestā, kam pievienots mazliet cukura, vai pievienotu zupai kopā ar saldajiem dārzeņiem, piemēram, burkāniem, to iemīļotu daudzi. Arī pievienojot mazliet riekstu eļļas, garša ievērojami mainās.

Rāceņu gatavošanas ieteikumi

Rāceni nomizot ar dārzeņu mizotāju ir grūti, tāpēc labāk izmanto nazi. Nomizotu rāceni uz 5 minūtēm liec verdošā ūdenī. Pēc tam vai nu turpini vārīt vēl 20 minūtes vai izņem no ūdens un cep cepeškrāsnī, liec uz rāceņa sviestu, vai arī sagriez to salmiņos un cep cepeškrāsnī kopā
ar papriku un burkāniem. Lai pagatavotu karamelizētus rāceņus, cepot uz tiem visu laiku jāliek nedaudz medus vai kļavu sīrupa, kam pievienota šķipsniņa sāls. Jaunu, tikko no dārza atnestu rāceni var pildīt ar gaļu.

Vienkārša recepte ikdienai: vispirms rācenis tiek sagriezts šķēlītēs, tad apslaki to ar olīveļļu, pievieno garšvielas un cep cepeškrāsnī. Šādi izcepts rācenis lieliski papildinās tavu ikdienas dārzeņu sortimentu.