Vai zināji, ka baklažāns ir auglis? Tas pieder pie nakteņu (Solanaceae) dzimtas – kopā ar tomātiem un paprikām – un ienes šķīvī skaisto purpura krāsu. Svarīgi minēt, ka baklažāni ir vairāku veidu – tradicionālie un visiem pazīstamie: melns, violets, balts, daudzkrāsains, garš, apaļš, līks un bumbiera formas. Baklažāns, dārzenis-auglis, ir bagāts ar pektīnu, šķiedrvielām, minerālvielām un antioksidantiem.

Baklažānu pagatavošana

Ir vairāki veidi, kā baklažānu pagatavot garšīgi un ekonomiski. Divas vienkāršas baklažānu receptes. Pirmā – sagriez baklažānu šķēlītēs, apkaisi ar sāli un atstāj, lai sāls iesūcas gabaliņos. Tad cep tos lielā pannā uz mazas uguns, lai no baklažāna izdalās sula. Pēc tam pievieno nedaudz eļļas un vēl apcep brūnus – gatavs, gards, svaigi cepts baklažāns! Vari baudīt lieliskus baklažānus ar otro recepti – 5 minūtes tvaicēt šķēlītēs vai kubiņos sagrieztus baklažānus. Pēc tam cep līdz 220°C uzkarsētā cepeškrāsnī vai uz grila, pirms tam sadurstot ar dakšiņu. Protams, ir vēl daudz citas receptes ar baklažāniem. Iespējams, tev garšos baklažāni cepeškrāsnī ar mocarella sieru, pesto un riekstiem.