Paprikas – gan dzeltenā, gan oranžā, sarkanā vai zaļā – bagātina mūsu šķīvi ar krāsām. Šis dārzenis ir pilns ar šķiedrvielām un vitamīniem, tāpēc ēdienam piešķir ne tikai skaistumu, bet arī uzturvielas. Paprikas miziņa un mīkstums satur lielu daudzumu antioksidantu, piemēram, karotinoīdus (dzelteno un oranžo pigmentu), flavonoīdus un likopēnus. Paprikas krāsa ietekmē tās uzturvērtību: sarkanā paprika satur daudz A vitamīna, bet zaļā paprika – B vitamīna! Paprikas satur maz kaloriju (20 kcal 100 g) un daudz ūdens.

Paprikas pagatavošana

Paprikas gatavošana ir ļoti vienkārša! Pārgriez to uz pusēm un izņem sēkliņas. Papriku var ēst zaļu, bet pārsvarā tās ir grūti sagremojamas, tāpēc tās var nomizot vai cept cepeškrāsnī, kamēr atlec ādiņa. Kad atdzisusi, noņem ādiņu un sagriez papriku. Var sajaukt to ar olīveļļu, sasmalcinātu ķiploku, kaperiem un citronu – lieliska uzkoda gatava! Noteikti garšos arī ziemas paprikas salāti, pildīta vai grilēta paprika.