Rukolai ir spēcīga garša, tā pieder pie krustziežu dzimtas (Brassicaceae). Spēcīgā garša rodas no sastāvā esošajiem izotiocianātiem, kas stimulē apetīti un gremošanu. Rukolai, ko mēs ēdam, ir savvaļas radiniece, kas aug siltākās zemēs (tādās kā Francijas dienvidi), taču dārza rukolai ir maigāka, mazāk intensīva garša. Ēdamā rukola ir B9 un C vitamīna avots, tā satur daudz kalcija, tāpēc ir lieliski salāti mūsu ikdienai. Rukolas salāti būs garšu un vitamīnu lādiņš ikviena brokastīs vai lietojot kā piedevu pie pamatēdiena. Ir dažādi salāti - rukola ar bietēm, ar fetas sieru, ar vistu vai rukola ar bumbieriem. Vai zināji, ka no rukolas iegūtā eļļa tiek lietota arī kosmētikā?

Rukolas audzēšana

Rukola mūsu virtuvē cenšas ieņemt karalienes vietu! Aizvien vairāk cilvēku iemīl šos salātus un iekļauj tos savā ēdienkartē. Tos izaudzēt nav grūti, vajag tikai nedaudz kopšanas un pacietības. Rukolu sēj ēnainā dārza daļā. Esi uzmanīgs, tai nepatīk karstums un tieši saules stari. Rukolai patīk mitra augsne, kas nav bagātināta, tieši tāpat kā tās savvaļas radiniecei. Mazs triks – sēj sēklas vienā un tajā pašā vietā ik  pēc trim nedēļām no pavasara līdz rudenim, tā iegūsi vairāk nekā vienu ražu. Ja tev nav sava dārza, rukola uz palodzes tavā garšaugu kastē arī augs labi.