Gatavošana. Gatavot lēcas vēl nekad nav bijis tik vienkārši

Mums bezgala patīk lēcu mutē kūstošā tekstūra un tas, ka lēcas var radīt dažādas garšas! Ja nevēlies pirkt jau gatavas lēcas, vari pagatavot tās pats. Mūsu ieteikums – pirms vārīšanas nemērcē tās, bet tikai noskalo. Vāri apmēram 20 minūtes – liec lēcas vārīties aukstā ūdenī un
vāri tās uz mazas uguns. Nekad nepievieno sāli vārīšanas laikā, tas pagarina gatavošanas laiku. Sāli lēcām pievieno, kad tās jau izvārītas.
Slavena recepte ir lēcu zupa, taču lēcas lieliski garšo arī salātos, sviestmaizēs vai karstajos ēdienos pētersīļu vai diļļu vietā.

Lēcas – laba uzkoda

Lēcās ir karotīns, dažādas olbaltumvielas, ciete, fosfors, dzelzs, kalcijs, folijskābe un A, B1, B2, B6, C un PP vitamīns. Tieši lielā folijskābes un dzelzs daudzuma dēļ lēcas stimulē sarkano asinsķermenīšu ražošanu un palīdz regulēt nervu sistēmas darbību. Lēcas bieži tiek iekļautas diētās, tās ēd diabētiķi, jo tajās ir maz glikola. Tajās esošās šķiedrvielas attīra gremošanas sistēmu, samazina holesterīna un glikozes līmeni asinīs.