1. >Receptes
  2. >Sautējums meksikāņu gaumē

Sautējums meksikāņu gaumē

Atklājiet jaunas garšas un domās pārcelieties uz saulaino Meksiku, pagatavojot sautējumu meksikāņu gaumē kopā ar Bonduelle. Krāsains, sātīgs un gards ēdiens, kas ir lieliski piemērots gan pusdienām, gan vakariņām. Viegli un ļoti ātri pagatavojamais sautējums ar malto gaļu meksikāņu gaumē ļaus pārsteigt ģimenes locekļus un ciemos atnākušos viesus. Turpinājumā dalāmies ar recepti un dažiem noderīgiem padomiem.
Viegla
4 cilvēkiem
20 minūtes
Sastāvdaļas
4 porcijām
1 skārdene Bonduelle kukurūzas ar zirnīšiem un sarkano papriku;

500 g maltās gaļas;

150 g rīsu;

150 g salsas mērces;

2 gab. dzeltenie sīpoli;

1 skārdene smalcinātu tomātu;

1 ēd. k. eļļas cepšanai;

sāls, pipari, paprikas pulveris, cukurs.
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 skārdene Bonduelle kukurūzas ar zirnīšiem un sarkano papriku;

500 g maltās gaļas;

150 g rīsu;

150 g salsas mērces;

2 gab. dzeltenie sīpoli;

1 skārdene smalcinātu tomātu;

1 ēd. k. eļļas cepšanai;

sāls, pipari, paprikas pulveris, cukurs.
  1. Solis 1
    Rīsus izvāra saskaņā ar norādēm uz iepakojuma.
  2. Solis 2
    Kamēr rīsi vārās, nomizo dzeltenos sīpolus un sagriež nelielos kubiņos.
  3. Solis 3
    Sakarsētā pannā ielej eļļu un pievieno malto gaļu un sasmalcinātos sīpolus. Visam pievieno sāli, piparus, paprikas pulveri un cukuru. Cep dažas minūtes, līdz sīpoli ir mīksti.
  4. Solis 4
    Gaļas maisījumam pievieno rīsus, Bonduelle kukurūzu ar zirnīšiem un sarkano papriku, kā arī skārdeni smalcināto tomātu. Visu sajauc un pasautē dažas minūtes.
  5. Solis 5
    Gaļas un dārzeņu maisījumam pievieno salsas mērci, sāli, piparus un paprikas pulveri pēc garšas. Visu sautē vēl 5 minūtes. Pasniedz.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Īsta „Bruschetta“

    Kulinārie ceļojumi ar Bonduelle piedāvā Jums doties uz Itāliju. Uzkoda itāliešu gaumē, kas pārsteigs ikvienu.

  • Zaļie salāti ar mocarellas sieru

    Salāti ar trim zaļajiem dārzeņiem un mocarellas sieru lieliski papildinās Jūsu vitamīnu rezerves! Āt...

  • Pankūkas ar dārzeņiem indiešu gaumē

    Pankūkas indiešu gaumē ir jauna, interesanta un veselīga garšu kombinācija. Bonduelle aicina Jūs dot...

Sautējums ar malto gaļu meksikāņu gaumē – noderīgi padomi

Noteikti iesakām visu gatavot vienā traukā – šādā veidā sautējumā meksikāņu gaumē (recepte var būt gan ar gaļu, gan veģetāra) sastāvdaļu garšas un smaržas apvienosies vislabāk. Tiem, kuri vēlas pagatavot autentisku sautējumu meksikāņu gaumē, ieteicams izvēlēties maltu liellopu gaļu. Protams, galīgā izvēle ir atkarīga no individuālām vēlmēm, tāpēc var izvēlēties arī maltu cūkgaļu, tītara gaļu vai vistas gaļu.

Šo sautējumu meksikāņu gaumē var pasniegt kopā ar sagrieztu vai samīcītu avokado. Salieciet sautējumu bļodiņās, pēc tam virsū uzberiet mazos gabaliņos sagrieztu avokado. Ja vēlaties samīcīt avokado, varat tam pievienot laima sulu, kubiņos sagrieztu sarkano sīpolu un tomātu. Palika pāri nedaudz sautējuma? Gaļas un dārzeņu maisījumu varat ietīt tortiljas plāksnēs!

Ja vēlaties, lai gaļas sautējums būtu ar vēl lielāku uzturvērtību, ēdienam varat pievienot arī sarkanās Bonduelle pupiņas. Pirms pievienošanas rūpīgi noteciniet pupiņas un pievienojiet ēdienam kopā ar kukurūzu. Turklāt sarkanās pupiņas var būt lieliska gaļas alternatīva, ja vēlaties pagatavot veģetāru ēdienu meksikāņu gaumē. Tiem, kuri vēlas, lai ēdiens ir asāks, iesakām pievienot asās paprikas pulveri, vai – vēl viena lieliska izvēle – čili sautējums meksikāņu gaumē.

Krāsainā Meksikas virtuve – recepšu bagātība

Vienas no visbiežāk izmantotajām sastāvdaļām meksikāņu ēdienos ir pupiņas, kukurūza un avokado. Tāpēc tradicionālie meksikāņu ēdieni izceļas ne tikai ar aromātu, bet arī krāsu bagātību. Ja vēlaties izmēģināt meksikāņu virtuves receptes, iesakām pagatavot tradicionālo čili sautējumu, tako, kukurūzas čipsus (nachos), burito vai enčiladu.

Meksikas virtuve pārsteidz arī ar mērču bagātību. Viena no iecienītākajām – gvakamole, kas ir lieliski piemērota baudīšanai kopā ar kukurūzas čipsiem, tako, burito vai pat gaļas sautējumiem. Ar šo mērci teju ikviens meksikāņu ēdiens ne tikai lieliski garšos, bet arī iemirdzēsies košās krāsās.

Bet vislabākais – teju ikvienu meksikāņu ēdienu var pielāgot arī veģetāriešiem. Viena no labākajām gaļas alternatīvām – pupiņas, kuras satur daudz mūsu organismam nepieciešamo olbaltumvielu, šķiedrvielu un vitamīnu. Vairāk informācijas par to, kāpēc ir vērts lietot uzturā pākšaugus, meklējiet šeit. Ja jums ir aktuāli veģetāri ēdieni, varat pagatavot gardas veģetāras tortiljas ar pupiņām vai tortiljas ar salātiem un naturālo jogurtu.

Nav svarīgi, vai vēlaties pārsteigt tuvos un mīļos pusdienās vai viesus ar gardām vakariņām, sautējums meksikāņu gaumē ir recepte, kuru ir viegli pielāgot ikviena vajadzībām, lai pārsteigtu ar piesātinātām garšām. Izvēlieties Bonduelle un ceļojiet pa dažādu valstu virtuvēm, neizejot no mājām.