Pinterest

Vārītas olas un burkānu vafeles

“Brunch” – ar šo vārdu apzīmē gan brokastis, gan pusdienas... Tā ir iespēja ļaut izpausties ēdiena baudīšanas priekam, mainot saldu pret pikantu pēc savām vēlmēm! Mūsu mīksti vārītās olas un burkānu pankūkas vēlajām brokastīm!
Viegla
4 cilvēkiem
45 minūtes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas
4 porcijām
125 g rīvētu burkānu

3 olas

50 g kausēta sviesta

250 g miltu

40 cl piena

½ paciņa cepamā pulvera

2 šķipsnas ķimeņu pulvera

Smalkā sāls, malti pipari

4 lielas, īpaši svaigas olas
Sastāvdaļas 4 porcijām
125 g rīvētu burkānu

3 olas

50 g kausēta sviesta

250 g miltu

40 cl piena

½ paciņa cepamā pulvera

2 šķipsnas ķimeņu pulvera

Smalkā sāls, malti pipari

4 lielas, īpaši svaigas olas
  1. Solis 1
    Pagatavo vafeļu mīklu. Olas sakuļ un sajauc ar kausēto sviestu.
  2. Solis 2
    Izsijā miltus un cepamo pulveri. Pievieno olām un visu sajauc.
  3. Solis 3
    Izveido bedrīti un pakāpeniski pievieno pienu, pastāvīgi jaucot, lai nepaliktu miltu vai mīklas kunkuļu. Pievieno ķimenes un šķipsnu sāls un piparu. Lai pagatavoto šo sāļo vafeļu mīklu, varat izmantot arī mikseri vai blenderi.
  4. Solis 4
    Beigās pievieno rīvētos burkānus. Mīklu jauc, līdz tā kļūst viendabīga.
  5. Solis 5
    Sakarsē vafeļu pannu. Nedaudz ieziež to ar eļļu vai kausētu sviestu, cep vafeles: esiet uzmanīgi, vafeļu mīkla cepot izplūst, nelejiet pannā pārlieku daudz mīklas!
  6. Solis 6
    Kamēr vafeles cepas, mīksti izvāra olas, tās tiks pasniegtas kā piedeva. Olas liek verdošā sālītā ūdenī uz 3 minūtēm. Pēc izvārīšanas olas paliek zem auksta ūdens strūklas.