Salātu baldriņš – salāti, kas kļūst aizvien populārāki un iekaro mūsu šķīvjus! Tajos ir daudz vitamīnu, un lapas ir ne vien garšīgas, bet arī skaistas, var izmantot arī ēdienu dekorēšanā. Tos var sajaukt ar spēcīgas garšas sastāvdaļām, tādām kā rieksti, bietes vai kazas siers, tie lieliski der salātos, piešķirot tiem īpašu garšu. Baldriņu var pārvērst pat par pesto mērci vai zupu.

Kā audzēt baldriņu

Lai arī baldriņš ir viegli atrodams daudzos veikalos, kāpēc lai to neiestādītu savā dārzā un nebaudītu tieši no dobes? Nekas nevar būt vienkāršāks par baldriņu salātu audzēšanu! Svarīgi minēt, ka šim augam ir divas prasības. Pirmā – pēc iespējas vienkāršāka augsne. Tā savvaļas radinieks reizēm aug pat uz takām, kur augsne ir nabadzīga. Otrā – sēšanas temperatūrai jābūt 12–16°C, ne vairāk. Ir divi veidi, kā iesēt baldriņu: izkaisīt sēklas atklātā laukā blakus citiem dārzeņiem vai zem augļu kokiem, vai sēt rindās – izveido vagu, ik pēc 2 cm iemet sēkliņu un pārklāj to ar zemi.

Raža

Kad izdīgušas mazas lapiņas, izretini tās un ļauj baldriņam izaugt. Kad lapiņas izaugušas, noplūc tās veselas kopā ar īsajiem kātiņiem. Noskalo un baudi – tās ir lieliski piemērotas salātiem kopā ar riekstiem.