Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām
Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.
Viegla
2 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
2 porcijām
nedaudz eļļas
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu barbekjū mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
20 g salātu “Iceberg”
40 g Čedaras siera
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g “chipotle” pastas
80 g portobello sēnes
nedaudz eļļas
sāls, malti melnie pipari
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu barbekjū mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
20 g salātu “Iceberg”
40 g Čedaras siera
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g “chipotle” pastas
80 g portobello sēnes
nedaudz eļļas
sāls, malti melnie pipari
Sastāvdaļas 2 porcijām
nedaudz eļļas
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu barbekjū mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
20 g salātu “Iceberg”
40 g Čedaras siera
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g “chipotle” pastas
80 g portobello sēnes
nedaudz eļļas
sāls, malti melnie pipari
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu barbekjū mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
20 g salātu “Iceberg”
40 g Čedaras siera
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g “chipotle” pastas
80 g portobello sēnes
nedaudz eļļas
sāls, malti melnie pipari
- Solis 1Sēnes sagriež šķēlēs un apcep sakarsētā pannā nelielā daudzumā eļļas. Cep 8–10 minūtes, līdz apbrūnē. Uzkaisa sāli un piparus.
- Solis 2Grieķu jogurtu sajauc ar “chipotle” pastu.
- Solis 3Pannā ielej nedaudz eļļas, pasilda tako plāceņus – silda aptuveni 30 sekundes no katras puses.
- Solis 4Pēc tam uz pasildītajiem tako plāceņiem kārto ceptās portobello sēnes, sarīvētu Čedaras sieru, sasmalcinātus salātus “Iceberg”, tomātu salsu, konservētu kukurūzu, sarkanās pupiņas ar barbekjū mērci un baltās pupiņas. Pārlej ar jogurta un “chipotle” mērci. Dekorē ar sīpollokiem, koriandru un redīsiem. Gardais tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir gatavs – atliek vien baudīt!
Atklāj arī...












.webp)