Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.
Viegla
2 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
2 porcijām
nedaudz eļļas
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
50 g ananasu
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g piparmētru
10 g laima sulas
6 gab. garneles
pēc garšas laima miziņa un sula
sāls, malti melnie pipari
nedaudz eļļas
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
50 g ananasu
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g piparmētru
10 g laima sulas
6 gab. garneles
pēc garšas laima miziņa un sula
sāls, malti melnie pipari
nedaudz eļļas
Sastāvdaļas 2 porcijām
nedaudz eļļas
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
50 g ananasu
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g piparmētru
10 g laima sulas
6 gab. garneles
pēc garšas laima miziņa un sula
sāls, malti melnie pipari
nedaudz eļļas
40 g konservētas kukurūzas “Bonduelle”
40 g konservētu sarkano pupiņu čili mērcē “Bonduelle”
20 g konservētu balto pupiņu “Bonduelle” “Vapeur”
50 g ananasu
50 g tomātu salsas
sīpolloki
koriandrs
redīsi
60 g grieķu jogurta
20 g piparmētru
10 g laima sulas
6 gab. garneles
pēc garšas laima miziņa un sula
sāls, malti melnie pipari
nedaudz eļļas
- Solis 1Garneles marinē marinādē no laima sulas un miziņas, pievieno sāli, piparus un pielej nedaudz eļļas. Cep sakarsētā pannā 2–3 minūtes no katras puses.
- Solis 2Grieķu jogurtu sajauc ar sasmalcinātu piparmētru un laima sulu.
- Solis 3Pannā ielej nedaudz eļļas, pasilda tako plāceņus – silda aptuveni 30 sekundes no katras puses.
- Solis 4Pēc tam uz pasildītajiem tako plāceņiem kārto ceptās garneles, kubiņos sagrieztu ananasu, tomātu salsu, konservēto kukurūzu, sarkanās pupiņas ar čili mērci un baltās pupiņas. Pārlej ar jogurta un piparmētru mērci. Dekorē ar sīpollokiem, koriandru un redīsiem. Eksotiskais tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ir gatavs – labu apetīti!
Atklāj arī...










.webp)

