Veģetārs ziedkāpostu rīsu plovs ar citroniem un pētersīļiem
80 ml dārzeņu buljona
1 g svaiga timiāna
20 g eļļas
20 g sviesta
50 g sīpolu
Puse citrona
5 g pētersīļu
Cukurs, sāls, pipari pēc garšas
80 ml dārzeņu buljona
1 g svaiga timiāna
20 g eļļas
20 g sviesta
50 g sīpolu
Puse citrona
5 g pētersīļu
Cukurs, sāls, pipari pēc garšas
- Solis 1Ziedkāpostu rīsus liek ledusskapī uz nakti un atlaidina; nosusina. Sīpolus nomizo, noskalo un sagriež nelielos kubiņos, aptuveni 4–5 mm. Noskalo pētersīļus. Pētersīļu lapas atdala no kātiem un smalki sakapā ar nazi.
- Solis 2Uz plīts liek katlu, ielej tajā eļļu un apcep sīpolus un timiānu. Cep 2–3 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot. Pievieno nedaudz cukura, sāls un piparu, taču nepārspīlē.
- Solis 3Apceptajiem sīpoliem pievieno nosusinātos ziedkāpostu rīsus un rūpīgi apcep. Cep aptuveni 3–4 minūtes, uz lielākas uguns, pastāvīgi apmaisot.
- Solis 4Dārzeņu buljonam ir jābūt siltam, lai pievienojot tas neatdzesētu katlā jau esošās karstās sastāvdaļas. Pielej dārzeņu buljonu un uzvāra. Kad buljons ir uzvārījies, pavāra aptuveni 5–6 minūtes, līdz buljons ir iztvaikojis.
- Solis 5Kad buljons ir iztvaikojis, pierīvē citrona miziņu no puses citrona (sulu nespiediet), pievieno pusi sakapāto pētersīļu, sviestu, rūpīgi sajauc un nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus, nedaudz cukura.
- Solis 6Pasniedz bļodā, apkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem, dekorē ar citrona daiviņu.
Turku zirņi indiešu gaumē
Veģetāra bowl (bļoda) meksikāņu gaumē
Kad gribas kaut ko krāsainu, sātīgu un neparasti garšīgu, veģetārā bowl (bļoda) meksikāņu gaumē var būt lieliska izvēle, kas ļaus izbaudīt autentiskas Meksikas virtuves garšas. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj aizvien jaunu garšas niansi. Svaigi tomāti, sulīga kukurūza, olbaltumvielām bagātās pupiņas un aromātiskās garšvielas rada pilnvērtīgu un sabalansētu ēdienu, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī sniegs enerģiju visai dienai. Šī veģetārā bowl meksikāņu gaumē ir ideāla izvēle gan vieglām vakariņām, gan pusdienām, kad gribas kaut ko veselīgu, bet vienlaikus arī īpaši gardu. Turklāt tas ir ideāls piemērs, kas uzskatāmi parāda, ka augu izcelsmes uzturs var būt gan sabalansēts, gan gards.
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.