1. >Receptes
  2. >Turku zirņi indiešu gaumē

Turku zirņi indiešu gaumē

Viegla
4 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
4 porcijām
1 skārdene (310 g) “Bonduelle” turku zirņu

1 ēd. k. indiešu garšvielu pastas “Tandoori”

3 ēd. k. eļļas

300 g basmati rīsu

½ gurķis

Malts kumīns un (vai) ķiploki (ja vēlas)

150 g grieķu jogurta

1 sīpols

1 puravs

1 sarkanā paprika

1 skārdene (400 ml) kokosriekstu piena

½ saišķis koriandra

- rīve
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 skārdene (310 g) “Bonduelle” turku zirņu

1 ēd. k. indiešu garšvielu pastas “Tandoori”

3 ēd. k. eļļas

300 g basmati rīsu

½ gurķis

Malts kumīns un (vai) ķiploki (ja vēlas)

150 g grieķu jogurta

1 sīpols

1 puravs

1 sarkanā paprika

1 skārdene (400 ml) kokosriekstu piena

½ saišķis koriandra

- rīve

Recepte pagatavota ar

"Vapeur" turku zirņi
  1. Solis 1
    Turku zirņus noskalo ar ūdeni, rūpīgi notecina. Garšvielu pastu sajauc ar 1 ēd. k. eļļas. Maisījumu sajauc ar turku zirņiem un ļauj tiem iemarinēties.
  2. Solis 2
    Izvāra rīsus saskaņā ar norādēm uz iepakojuma. Gurķim izgriež sēklotni, sarīvē uz rupjās rīves. Gurķi sajauc ar jogurtu. Ja vēlaties, varat pievienot šķipsnu kumīna vai sasmalcinātu ķiploku.
  3. Solis 3
    Sīki sagriež sīpolu. Puravu sagriež šķēlēs, bet papriku kubiņos.
  4. Solis 4
    Lielā pannā sakarsē 2 ēd. k. eļļas. Apcep sīpolu (1 minūti). Pievieno papriku un puravu, visu kopā apcep vēl 4 minūtes. Pievieno turku zirņus ar visu marinādi. Pielej kokosriekstu pienu un karsē vēl 3 minūtes.
  5. Solis 5
    Rīsus kārto 4 šķīvjos. Blakus rīsiem liek turku zirņu masu. Apkaisa ar rupji sakapātu koriandru, pasniedz ar jogurta mērci
  6. Solis 6
    Ieteikums. Ja jogurta mērcei pievienosiet smalki sagrieztas piparmētru lapiņas (no 1 zariņa), tā būs vēl atsvaidzinošāka. Variants ar gaļu. Izmantojiet 1 skārdeni turku zirņu (150 g) un 200 g vistas krūtiņas (sajauciet ar marinādi). Vegāns variants. Izmantojiet kokosriekstu jogurtu.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Veģetāra bowl (bļoda) meksikāņu gaumē

    Kad gribas kaut ko krāsainu, sātīgu un neparasti garšīgu, veģetārā bowl (bļoda) meksikāņu gaumē var būt lieliska izvēle, kas ļaus izbaudīt autentiskas Meksikas virtuves garšas. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj aizvien jaunu garšas niansi. Svaigi tomāti, sulīga kukurūza, olbaltumvielām bagātās pupiņas un aromātiskās garšvielas rada pilnvērtīgu un sabalansētu ēdienu, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī sniegs enerģiju visai dienai. Šī veģetārā bowl meksikāņu gaumē ir ideāla izvēle gan vieglām vakariņām, gan pusdienām, kad gribas kaut ko veselīgu, bet vienlaikus arī īpaši gardu. Turklāt tas ir ideāls piemērs, kas uzskatāmi parāda, ka augu izcelsmes uzturs var būt gan sabalansēts, gan gards.

  • Veģetārs burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām

    Kad gribas baudīt veģetāru ēdienu ar izteiksmīgu garšu, veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām var būt ideāla izvēle. Šajā receptē gaļīgā portobello sēņu tekstūra apvienojas ar maigi pikantajām čili pupiņām, radot ēdienu, kas apmierina arī visprasīgākās garšas kārpiņas. Ietīta mīkstā tortiljā, harmoniskā dārzeņu, siera un garšvielu kombinācija atklājas ikvienā kumosā. Šis veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām ir lieliska izvēle gan pusdienām, gan vakariņām, kad gribas baudīt gardu, sātīgu un veģetāru ēdienu. Ļaujiet sev izbaudīt garšu harmoniju, kurā atklājas viss veģetāro sastāvdaļu potenciāls.

  • Veģetārs ziedkāpostu rīsu plovs ar citroniem un pētersīļiem