Veģetārs ziedkāpostu rīsu plovs ar citroniem un pētersīļiem
80 ml dārzeņu buljona
1 g svaiga timiāna
20 g eļļas
20 g sviesta
50 g sīpolu
Puse citrona
5 g pētersīļu
Cukurs, sāls, pipari pēc garšas
80 ml dārzeņu buljona
1 g svaiga timiāna
20 g eļļas
20 g sviesta
50 g sīpolu
Puse citrona
5 g pētersīļu
Cukurs, sāls, pipari pēc garšas
- Solis 1Ziedkāpostu rīsus liek ledusskapī uz nakti un atlaidina; nosusina. Sīpolus nomizo, noskalo un sagriež nelielos kubiņos, aptuveni 4–5 mm. Noskalo pētersīļus. Pētersīļu lapas atdala no kātiem un smalki sakapā ar nazi.
- Solis 2Uz plīts liek katlu, ielej tajā eļļu un apcep sīpolus un timiānu. Cep 2–3 minūtes uz vidējas uguns, ik pa laikam apmaisot. Pievieno nedaudz cukura, sāls un piparu, taču nepārspīlē.
- Solis 3Apceptajiem sīpoliem pievieno nosusinātos ziedkāpostu rīsus un rūpīgi apcep. Cep aptuveni 3–4 minūtes, uz lielākas uguns, pastāvīgi apmaisot.
- Solis 4Dārzeņu buljonam ir jābūt siltam, lai pievienojot tas neatdzesētu katlā jau esošās karstās sastāvdaļas. Pielej dārzeņu buljonu un uzvāra. Kad buljons ir uzvārījies, pavāra aptuveni 5–6 minūtes, līdz buljons ir iztvaikojis.
- Solis 5Kad buljons ir iztvaikojis, pierīvē citrona miziņu no puses citrona (sulu nespiediet), pievieno pusi sakapāto pētersīļu, sviestu, rūpīgi sajauc un nogaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus, nedaudz cukura.
- Solis 6Pasniedz bļodā, apkaisa ar atlikušajiem pētersīļiem, dekorē ar citrona daiviņu.
Veģetāra bowl (bļoda) meksikāņu gaumē
Kad gribas kaut ko krāsainu, sātīgu un neparasti garšīgu, veģetārā bowl (bļoda) meksikāņu gaumē var būt lieliska izvēle, kas ļaus izbaudīt autentiskas Meksikas virtuves garšas. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj aizvien jaunu garšas niansi. Svaigi tomāti, sulīga kukurūza, olbaltumvielām bagātās pupiņas un aromātiskās garšvielas rada pilnvērtīgu un sabalansētu ēdienu, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī sniegs enerģiju visai dienai. Šī veģetārā bowl meksikāņu gaumē ir ideāla izvēle gan vieglām vakariņām, gan pusdienām, kad gribas kaut ko veselīgu, bet vienlaikus arī īpaši gardu. Turklāt tas ir ideāls piemērs, kas uzskatāmi parāda, ka augu izcelsmes uzturs var būt gan sabalansēts, gan gards.
Veģetārs burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām
Kad gribas baudīt veģetāru ēdienu ar izteiksmīgu garšu, veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām var būt ideāla izvēle. Šajā receptē gaļīgā portobello sēņu tekstūra apvienojas ar maigi pikantajām čili pupiņām, radot ēdienu, kas apmierina arī visprasīgākās garšas kārpiņas. Ietīta mīkstā tortiljā, harmoniskā dārzeņu, siera un garšvielu kombinācija atklājas ikvienā kumosā. Šis veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām ir lieliska izvēle gan pusdienām, gan vakariņām, kad gribas baudīt gardu, sātīgu un veģetāru ēdienu. Ļaujiet sev izbaudīt garšu harmoniju, kurā atklājas viss veģetāro sastāvdaļu potenciāls.
Turku zirņi indiešu gaumē