Lazanja ar liellopu gaļu un lēcām
Mazāk gaļas, vairāk dārzeņu! Un, ja pēc šāda principa pagatavotu lazanju? Mazāk tauku, vairāk olbaltumvielu un šķiedrvielu.. turklāt neizsakāmi garda!
Viegla
4 cilvēkiem
45 minūtes
Sastāvdaļas












Sastāvdaļas
4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
Sastāvdaļas 4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
- Solis 1Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C. Notīra sīpolu un ķiploku, sasmalcina. Sīpolu un ķiploku apcep eļļā. Pievieno gaļu, apcep dažas minūtes. Pievieno lēcas. Sajauc, pēc tam pievieno tomātu pastu.
- Solis 2Liellopu gaļas un tomātu mērci kopā ar lēcām vāra 6–7 minūtes. Tikmēr pagatavo balto mērci. Bļodā sajauc rikotu, saldo krējumu, sāli un piparus.
- Solis 3Ar sviestu ieziež cepamo trauku, tajā liek 2 lazanjas plāksnes. Virsū liek liellopu gaļas, lēcu un tomātu mērci. Liek lazanjas plāksni, pārlej ar balto mērci.
- Solis 4Šādi veido kārtas, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas. Pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Solis 5Cep 30 minūtes, līdz lazanja kļūst zeltaina. Pasniedz karstu ar iecienītajiem zaļajiem salātiem.
Atklāj arī...