Pinterest

Lazanja ar liellopu gaļu un lēcām

Mazāk gaļas, vairāk dārzeņu! Un, ja pēc šāda principa pagatavotu lazanju? Mazāk tauku, vairāk olbaltumvielu un šķiedrvielu.. turklāt neizsakāmi garda!
Viegla
4 cilvēkiem
45 minūtes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas
4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas

300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu

600 ml tomātu pastas

1 sarkanais vai baltais sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 lauru lapa

2 iepakojumi rikotas, pa 250 g

200 ml saldā krējuma

2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)

100 g rīvēta siera

1 gabaliņš sviesta

Smalkā sāls, svaigi malti pipari

Pasniegšanai: zaļie salāti
Sastāvdaļas 4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas

300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu

600 ml tomātu pastas

1 sarkanais vai baltais sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 lauru lapa

2 iepakojumi rikotas, pa 250 g

200 ml saldā krējuma

2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)

100 g rīvēta siera

1 gabaliņš sviesta

Smalkā sāls, svaigi malti pipari

Pasniegšanai: zaļie salāti
  1. Solis 1
    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C. Notīra sīpolu un ķiploku, sasmalcina. Sīpolu un ķiploku apcep eļļā. Pievieno gaļu, apcep dažas minūtes. Pievieno lēcas. Sajauc, pēc tam pievieno tomātu pastu.
  2. Solis 2
    Liellopu gaļas un tomātu mērci kopā ar lēcām vāra 6–7 minūtes. Tikmēr pagatavo balto mērci. Bļodā sajauc rikotu, saldo krējumu, sāli un piparus.
  3. Solis 3
    Ar sviestu ieziež cepamo trauku, tajā liek 2 lazanjas plāksnes. Virsū liek liellopu gaļas, lēcu un tomātu mērci. Liek lazanjas plāksni, pārlej ar balto mērci.
  4. Solis 4
    Šādi veido kārtas, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas. Pārkaisa ar rīvētu sieru.
  5. Solis 5
    Cep 30 minūtes, līdz lazanja kļūst zeltaina. Pasniedz karstu ar iecienītajiem zaļajiem salātiem.