Lazanja ar liellopu gaļu un lēcām
Mazāk gaļas, vairāk dārzeņu! Un, ja pēc šāda principa pagatavotu lazanju? Mazāk tauku, vairāk olbaltumvielu un šķiedrvielu.. turklāt neizsakāmi garda!
Viegla
4 cilvēkiem
45 minūtes
Sastāvdaļas












Sastāvdaļas
4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
Sastāvdaļas 4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu
600 ml tomātu pastas
1 sarkanais vai baltais sīpols
1 ķiploka daiviņa
1 lauru lapa
2 iepakojumi rikotas, pa 250 g
200 ml saldā krējuma
2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)
100 g rīvēta siera
1 gabaliņš sviesta
Smalkā sāls, svaigi malti pipari
Pasniegšanai: zaļie salāti
- Solis 1Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C. Notīra sīpolu un ķiploku, sasmalcina. Sīpolu un ķiploku apcep eļļā. Pievieno gaļu, apcep dažas minūtes. Pievieno lēcas. Sajauc, pēc tam pievieno tomātu pastu.
- Solis 2Liellopu gaļas un tomātu mērci kopā ar lēcām vāra 6–7 minūtes. Tikmēr pagatavo balto mērci. Bļodā sajauc rikotu, saldo krējumu, sāli un piparus.
- Solis 3Ar sviestu ieziež cepamo trauku, tajā liek 2 lazanjas plāksnes. Virsū liek liellopu gaļas, lēcu un tomātu mērci. Liek lazanjas plāksni, pārlej ar balto mērci.
- Solis 4Šādi veido kārtas, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas. Pārkaisa ar rīvētu sieru.
- Solis 5Cep 30 minūtes, līdz lazanja kļūst zeltaina. Pasniedz karstu ar iecienītajiem zaļajiem salātiem.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
Kartupeļu salāti
Kartupeļu salāti – viegls un ātri pagatavojams ēdiens, kura bāzi veido vārīti kartupeļi. Ir ļoti daudz šo salātu variāciju, tāpēc šo ēdienu ikviens var viegli pielāgot savai gaumei un uztura vajadzībām. Kartupeļu salātus var pasniegt kā vieglu uzkodu, piedevu vai arī pamatēdienu. Izmēģiniet un atklājiet savu iecienītāko variantu!
Turku zirņi indiešu gaumē
Spageti ar boloņas mērci no lēcām
Atklāj arī...