Pinterest

Kāpostu lazanja

Vai zināt, ar ko pildīt kāpostus? Šoreiz piedāvājam kāpostus pārvērst lazanjā, pildot tos ar gaļu un rīsiem. Neierasta recepte, kas ir viegli pagatavojama un pārsteigs ikvienu.
Viegla
4 cilvēkiem
30 minūtes

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas
4 porcijām
1 zaļais kāposts

100 g rīsu

500 g maltas liellopu gaļas

2 ķiploka daiviņas

1 sauja pētersīļu

1 ola

1 sīpols

Olīveļļa

Sāls, pipari
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 zaļais kāposts

100 g rīsu

500 g maltas liellopu gaļas

2 ķiploka daiviņas

1 sauja pētersīļu

1 ola

1 sīpols

Olīveļļa

Sāls, pipari
  1. Solis 1
    Kāpostu pārgriež uz pusēm, izņem kacenu. Noņem lielās kāposta lapas. Lapas iemērc verdošā ūdenī uz 10 minūtēm. Pēc tam lapas nosusina.
  2. Solis 2
    Pagatavo pildījumu. Sagriež sīpolu un apcep 1 ēd. k. eļļas pēc izvēles. Pievieno rīsus, visam pārlej verdošu sālsūdeni un vāra 10 minūtes.
  3. Solis 3
    Malto liellopu gaļu sajauc ar rīsiem, sasmalcinātu ķiploku un smalcinātiem pētersīļiem, olu, sāli un pipariem.
  4. Solis 4
    Cepamo trauku ieziež ar sviestu, tajā liek kāpostu lapu kārtu, pēc tam pagatavoto pildījumu, pēc tam atkal kāpostu lapu kārtu. Veido kārtas, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas.
  5. Solis 5
    Ēdienu cep cepeškrāsnī 180°C 45 minūtes. Ja nepieciešams, pārklāj ar alumīnija foliju, lai neapdegtu virsma.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Kartupeļu salāti

    Kartupeļu salāti

    Kartupeļu salāti – viegls un ātri pagatavojams ēdiens, kura bāzi veido vārīti kartupeļi. Ir ļoti daudz šo salātu variāciju, tāpēc šo ēdienu ikviens var viegli pielāgot savai gaumei un uztura vajadzībām. Kartupeļu salātus var pasniegt kā vieglu uzkodu, piedevu vai arī pamatēdienu. Izmēģiniet un atklājiet savu iecienītāko variantu!

  • Turku zirņi indiešu gaumē

    Turku zirņi indiešu gaumē

  • Spageti ar boloņas mērci no lēcām

    Spageti ar boloņas mērci no lēcām