1. >Receptes
  2. >Kāpostu lazanja

Kāpostu lazanja

Vai zināt, ar ko pildīt kāpostus? Šoreiz piedāvājam kāpostus pārvērst lazanjā, pildot tos ar gaļu un rīsiem. Neierasta recepte, kas ir viegli pagatavojama un pārsteigs ikvienu.
Viegla
4 cilvēkiem
30 minūtes
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
4 porcijām
1 zaļais kāposts

100 g rīsu

500 g maltas liellopu gaļas

2 ķiploka daiviņas

1 sauja pētersīļu

1 ola

1 sīpols

Olīveļļa

Sāls, pipari
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 zaļais kāposts

100 g rīsu

500 g maltas liellopu gaļas

2 ķiploka daiviņas

1 sauja pētersīļu

1 ola

1 sīpols

Olīveļļa

Sāls, pipari
  1. Solis 1
    Kāpostu pārgriež uz pusēm, izņem kacenu. Noņem lielās kāposta lapas. Lapas iemērc verdošā ūdenī uz 10 minūtēm. Pēc tam lapas nosusina.
  2. Solis 2
    Pagatavo pildījumu. Sagriež sīpolu un apcep 1 ēd. k. eļļas pēc izvēles. Pievieno rīsus, visam pārlej verdošu sālsūdeni un vāra 10 minūtes.
  3. Solis 3
    Malto liellopu gaļu sajauc ar rīsiem, sasmalcinātu ķiploku un smalcinātiem pētersīļiem, olu, sāli un pipariem.
  4. Solis 4
    Cepamo trauku ieziež ar sviestu, tajā liek kāpostu lapu kārtu, pēc tam pagatavoto pildījumu, pēc tam atkal kāpostu lapu kārtu. Veido kārtas, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas.
  5. Solis 5
    Ēdienu cep cepeškrāsnī 180°C 45 minūtes. Ja nepieciešams, pārklāj ar alumīnija foliju, lai neapdegtu virsma.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Turku zirņi indiešu gaumē
  • Spageti ar boloņas mērci no lēcām
  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļ...

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem,...