1. >Receptes
  2. >Svaigi salāti ar kukurūzu, ananasiem un halapenjo

Svaigi salāti ar kukurūzu, ananasiem un halapenjo

Vai vēlaties nobaudīt svaigu un izteiksmīgu garšu kombināciju, kas pārsteigtu un atsvaidzinātu? Šādā gadījumā svaigie salāti ar kukurūzu, ananasiem un halapenjo ir tieši tas, kas jums nepieciešams. Šie salāti piedāvā ideālu līdzsvaru starp saldo un aso – sulīgie, saldie ananasi savijas ar kraukšķīgo kukurūzu, savukārt halapenjo piešķir patīkamu pikantumu. Tas ir viegls un svaigs ēdiens, kas ir lieliski piemērots kā piedeva vai pamatēdiens, kad gribas kaut ko vieglu, bet vienlaikus ar izteiksmīgu garšu. Ikviens šo salātu kumoss atklāj aizvien jaunu garšas niansi, kas patīkami pārsteidz. Pārliecinieties par to paši!
Sastāvdaļas
1 porcijai
● 150 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

● 120 g svaigu ananasu

● 10 g svaiga halapenjo

● 80 g Čedaras siera

● 50 g majonēzes

● sāls, malti pipari pēc garšas
Sastāvdaļas 1 porcijai
● 150 g konservētas kukurūzas “Bonduelle

● 120 g svaigu ananasu

● 10 g svaiga halapenjo

● 80 g Čedaras siera

● 50 g majonēzes

● sāls, malti pipari pēc garšas

Recepte pagatavota ar

Kukurūza
  1. Solis 1
    Ananasu nomizo un sagriež kubiņos, halapenjo – sasmalcina, Čedaras sieru – sarīvē.
  2. Solis 2
    Bļodā liek sagriezto ananasu, konservēto kukurūzu, halapenjo, Čedaras sieru, majonēzi un sāli un piparus pēc garšas – visu sajauc.
  3. Solis 3
    Ceram, ka šie svaigie salāti ar kukurūzu, ananasiem un halapenjo kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem. Tos var pagatavot ļoti vienkārši un ātri, tāpēc vien dažu minūšu laikā jau varēsiet baudīt lielisku garšu kombināciju, kas būs piemērota gan ikdienas pusdienām, gan īpašām svētku reizēm. Ļaujiet šai receptei ienest nedaudz vasarīga svaiguma un patīkama saldā un asā līdzsvara jūsu šķīvī. Izbaudiet!
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)

    Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.

  • Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām

    Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.

  • Tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām

    Kad gribas tādu ēdienu, kurā būtu apvienota bagātīga garša un uzturvērtība, tako ar portobello sēnēm, marinētiem sīpoliem un BBQ pupiņām ir ideāla izvēle. Šajā ēdienā ir apvienotas “gaļīgās” tekstūras portobello sēnes, kuras lieliski aizstāj gaļu, un maigi pikanti marinēti sīpoli, kas piešķir svaigumu un vieglu skābenumu. Savukārt BBQ pupiņas piešķir dūmakainu saldumu, pieliekot punktu garšas simfonijai, kas atstāj neatkārtojamu iespaidu. Šis tako ir ideāli piemērots gan veģetāriešiem, gan tiem, kuri vienkārši vēlas izmēģināt kaut ko jaunu un interesantu, piemēram, vieglām vakariņām vai ballītei ar draugiem.