Spageti ar boloņas mērci no lēcām
Viegla
4 cilvēkiem
25 minūtes
Sastāvdaļas
4 porcijām
1 skārdene (310 g) “Bonduelle” lēcu
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 seleriju kāti
500 g ķiršu tomātu
2 ēd. k. olīveļļas
400 g spageti
1 liela skārdene tomātu biezeņa (140 g)
Parmezāna vai cits rīvēts siers
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 seleriju kāti
500 g ķiršu tomātu
2 ēd. k. olīveļļas
400 g spageti
1 liela skārdene tomātu biezeņa (140 g)
Parmezāna vai cits rīvēts siers
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 skārdene (310 g) “Bonduelle” lēcu
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 seleriju kāti
500 g ķiršu tomātu
2 ēd. k. olīveļļas
400 g spageti
1 liela skārdene tomātu biezeņa (140 g)
Parmezāna vai cits rīvēts siers
1 sīpols
2 ķiploka daiviņas
2 seleriju kāti
500 g ķiršu tomātu
2 ēd. k. olīveļļas
400 g spageti
1 liela skārdene tomātu biezeņa (140 g)
Parmezāna vai cits rīvēts siers
- Solis 1Sīki sagriež sīpolu. Smalki sakapā ķiploku. Seleriju kātus sagriež šķēlēs. Tomātus pārgriež uz pusēm.
- Solis 2Lielā pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolus, ķiplokus un selerijas (3 minūtes). Pievieno tomātus un cep 8 minūtes, līdz izdalās sula.
- Solis 3Izvāra spageti saskaņā ar norādēm uz iepakojuma (nepārvāriet). Noskalo un rūpīgi notecina lēcas.
- Solis 4Dārzeņiem pievieno tomātu biezeni. Pielej 150 ml ūdens un uzvāra. Samazina uguni, pievieno lēcas un vāra mērci uz nelielas uguns 5 minūtes.
- Solis 5Pievieno spageti. Sajauc spageti ar lēcu mērci. Pievieno sāli un piparus. Spageti kārto 4 šķīvjos, pasniedz ar sieru.
- Solis 6Ieteikums. Ja jums garšo asāki ēdieni, kopā ar dārzeņiem apcepiet 1 sīki sagrieztu aso papriku (bez sēklotnes). Variants ar gaļu. Izmantojiet 1 skārdeni (160 g) lēcu, un kopā ar dārzeņiem apcepiet 150 g maltas liellopu gaļas. Tomātus pievienojiet tikai pēc tam, ka maltā liellopu gaļa būs izcepusies. Vegāns variants. Pasniedziet spageti ar augu izcelsmes sieru.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
Turku zirņi indiešu gaumē
Veģetāra bowl (bļoda) meksikāņu gaumē
Kad gribas kaut ko krāsainu, sātīgu un neparasti garšīgu, veģetārā bowl (bļoda) meksikāņu gaumē var būt lieliska izvēle, kas ļaus izbaudīt autentiskas Meksikas virtuves garšas. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj aizvien jaunu garšas niansi. Svaigi tomāti, sulīga kukurūza, olbaltumvielām bagātās pupiņas un aromātiskās garšvielas rada pilnvērtīgu un sabalansētu ēdienu, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī sniegs enerģiju visai dienai. Šī veģetārā bowl meksikāņu gaumē ir ideāla izvēle gan vieglām vakariņām, gan pusdienām, kad gribas kaut ko veselīgu, bet vienlaikus arī īpaši gardu. Turklāt tas ir ideāls piemērs, kas uzskatāmi parāda, ka augu izcelsmes uzturs var būt gan sabalansēts, gan gards.
Veģetārs ziedkāpostu rīsu plovs ar citroniem un pētersīļiem
Atklāj arī...