1. >Receptes
  2. >Spageti ar boloņas mērci no lēcām

Spageti ar boloņas mērci no lēcām

Viegla
4 cilvēkiem
25 minūtes
Sastāvdaļas
4 porcijām
1 skārdene (310 g) “Bonduelle” lēcu

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

2 seleriju kāti

500 g ķiršu tomātu

2 ēd. k. olīveļļas

400 g spageti

1 liela skārdene tomātu biezeņa (140 g)

Parmezāna vai cits rīvēts siers
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 skārdene (310 g) “Bonduelle” lēcu

1 sīpols

2 ķiploka daiviņas

2 seleriju kāti

500 g ķiršu tomātu

2 ēd. k. olīveļļas

400 g spageti

1 liela skārdene tomātu biezeņa (140 g)

Parmezāna vai cits rīvēts siers

Recepte pagatavota ar

"Vapeur" lēcas
  1. Solis 1
    Sīki sagriež sīpolu. Smalki sakapā ķiploku. Seleriju kātus sagriež šķēlēs. Tomātus pārgriež uz pusēm.
  2. Solis 2
    Lielā pannā sakarsē olīveļļu. Apcep sīpolus, ķiplokus un selerijas (3 minūtes). Pievieno tomātus un cep 8 minūtes, līdz izdalās sula.
  3. Solis 3
    Izvāra spageti saskaņā ar norādēm uz iepakojuma (nepārvāriet). Noskalo un rūpīgi notecina lēcas.
  4. Solis 4
    Dārzeņiem pievieno tomātu biezeni. Pielej 150 ml ūdens un uzvāra. Samazina uguni, pievieno lēcas un vāra mērci uz nelielas uguns 5 minūtes.
  5. Solis 5
    Pievieno spageti. Sajauc spageti ar lēcu mērci. Pievieno sāli un piparus. Spageti kārto 4 šķīvjos, pasniedz ar sieru.
  6. Solis 6
    Ieteikums. Ja jums garšo asāki ēdieni, kopā ar dārzeņiem apcepiet 1 sīki sagrieztu aso papriku (bez sēklotnes). Variants ar gaļu. Izmantojiet 1 skārdeni (160 g) lēcu, un kopā ar dārzeņiem apcepiet 150 g maltas liellopu gaļas. Tomātus pievienojiet tikai pēc tam, ka maltā liellopu gaļa būs izcepusies. Vegāns variants. Pasniedziet spageti ar augu izcelsmes sieru.
Ļauj sevi pārsteigt
Viegla
Vidēji sarežģīta
Sarežģīta
< 15 minūtes
15 - 45 minūtes
45 m un +
  • Turku zirņi indiešu gaumē

  • Veģetāra bowl (bļoda) meksikāņu gaumē

    Kad gribas kaut ko krāsainu, sātīgu un neparasti garšīgu, veģetārā bowl (bļoda) meksikāņu gaumē var būt lieliska izvēle, kas ļaus izbaudīt autentiskas Meksikas virtuves garšas. Ikviens šā ēdiena kumoss atklāj aizvien jaunu garšas niansi. Svaigi tomāti, sulīga kukurūza, olbaltumvielām bagātās pupiņas un aromātiskās garšvielas rada pilnvērtīgu un sabalansētu ēdienu, kas ne tikai iepriecinās jūsu garšas kārpiņas, bet arī sniegs enerģiju visai dienai. Šī veģetārā bowl meksikāņu gaumē ir ideāla izvēle gan vieglām vakariņām, gan pusdienām, kad gribas kaut ko veselīgu, bet vienlaikus arī īpaši gardu. Turklāt tas ir ideāls piemērs, kas uzskatāmi parāda, ka augu izcelsmes uzturs var būt gan sabalansēts, gan gards.

  • Veģetārs burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām

    Kad gribas baudīt veģetāru ēdienu ar izteiksmīgu garšu, veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām var būt ideāla izvēle. Šajā receptē gaļīgā portobello sēņu tekstūra apvienojas ar maigi pikantajām čili pupiņām, radot ēdienu, kas apmierina arī visprasīgākās garšas kārpiņas. Ietīta mīkstā tortiljā, harmoniskā dārzeņu, siera un garšvielu kombinācija atklājas ikvienā kumosā. Šis veģetārais burito ar portobello sēnēm un čili pupiņām ir lieliska izvēle gan pusdienām, gan vakariņām, kad gribas baudīt gardu, sātīgu un veģetāru ēdienu. Ļaujiet sev izbaudīt garšu harmoniju, kurā atklājas viss veģetāro sastāvdaļu potenciāls.