1. >Receptes
  2. >Pupiņu zupa

Pupiņu zupa

Atklājiet jaunas garšas, baudot “Bonduelle” konservēto pupiņu zupu! Ātri pagatavojamais un gardais ēdiens būs lieliski piemērots baudīšanai lielākā draugu pulkā vai omulīgām vakariņām ar mājiniekiem. Kaut arī pupiņu zupa nereti ir veģetāra, tā ir ļoti sātīga – baltās pupiņas satur daudz olbaltumvielu, tāpēc var lieliski aizstāt gaļas ēdienus. Tātad, kas šajos dārzeņos ir noderīgs un kā ātri pagatavot šo gardo zupu?
Viegla
4 cilvēkiem
30 minūtes
30 minūtes
Sastāvdaļas
4 porcijām
1 skārdene “Bonduelle” balto pupiņu;

2 gab. sīpoli;

2 gab. burkāni;

1 gab. selerijas kāts (aptuveni 300 g);

2 ēd. k. olīveļļas;

80 g kubiņos sagrieztas krūtiņas;

1 l buljona;

2 gab. lauru lapas;

sāls, svaigi malti pipari, timiāns.
Sastāvdaļas 4 porcijām
1 skārdene “Bonduelle” balto pupiņu;

2 gab. sīpoli;

2 gab. burkāni;

1 gab. selerijas kāts (aptuveni 300 g);

2 ēd. k. olīveļļas;

80 g kubiņos sagrieztas krūtiņas;

1 l buljona;

2 gab. lauru lapas;

sāls, svaigi malti pipari, timiāns.
  1. Solis 1
    Nosusina “Bonduelle” baltās pupiņas.
  2. Solis 2
    Nomizo sīpolu, notīra burkānus, seleriju kātus un visu sagriež kubiņos.
  3. Solis 3
    Pannā sakarsē eļļu. Pēc tam tajā dažas minūtes apcep kubiņos sagriezto krūtiņu.
  4. Solis 4
    Pannā apceptajai krūtiņai pievieno sasmalcinātos burkānus, seleriju kātus, sīpolus un visu apcep vēl dažas minūtes.
  5. Solis 5
    Katlā ielej buljonu, pievieno timiānu, lauru lapas un dārzeņus. Visu uzvāra, pēc tam uzliek vāku un vāra aptuveni 15 minūtes.
  6. Solis 6
    Izņem lauru lapas. Pievieno nosusinātās pupiņas, nedaudz uzkarsē, ēdienam pievieno sāli un piparus.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Čili sautējums

    Sarkanās pupiņas der daudziem ēdieniem! Šoreiz Jūsu vakariņām piedāvājam īstu čili sautējumu ar pupiņām un kukurūzu. Lieliska pupiņu recepte.

  • Veģetārās tortiljas

    Tortiljas – meksikāņu ēdiens, kas strauji kļūst populārs visā pasaulē. Mūsdienās tortilju receptes t...

  • Sautējums

    Ātras un veselīgas vakariņas tikšanās reizei ar draugiem vai romantiskam vakaram ar tuvu cilvēku. Ja...

Konservētu pupiņu zupa – noderīgi padomi tās gatavotājiem

Zupai varat pievienot iecienītos dārzeņus un garšvielas. Ja receptē ir iekļauts dārzenis, kurš jums negaršo, – izmantojiet tā vietā citu. Tiem, kuri vēlas, lai zupa būtu biezāka, apcepot dārzeņus ieteicams pievienot nedaudz miltu. Milti “uzsūks” buljonu un zupas konsistence būs krēmīgāka. Turklāt zupu varat pasniegt individuāli saskaņā ar vēlmēm – gan ar svaigiem pētersīļiem, gan skābo krējumu.

Tiem, kuri vēlas taupīt laiku, konservēti produkti ļaus ātri un viegli pagatavot sātīgus ēdienus. Un konservētu pupiņu zupa nav izņēmums. Pareizi apstrādātas, tvaicētas pupiņas saglabā savu uzturvērtību, tās jau ir gatavas lietošanai. Šādas pupiņas atradīsiet arī “Bonduelle” sortimentā. Ir vēl viena pākšaugu alternatīva – kaltētas pupiņas. Turpinājumā par to, kā pareizi pagatavot pupiņas.

Pupiņas un to sniegtais labums organismam

Baltās pupiņas ir viens no tiem pākšaugiem, kurš bagātīgi satur B grupas vitamīnus. B grupas vitamīni ir nozīmīgi ogļhidrātu un tauku maiņas procesos. Kā arī – fermentācijas un vielmaiņas procesos. Šī vitamīnu grupa veicina hemoglobīna veidošanos.

Pupiņas bagātīgi satur arī noderīgus mikroelementus, piemēram:

  • dzelzi;
  • kalciju;
  • magniju.

Acīmredzams, ka iemeslus, kāpēc ir vērts uzturā lietot pākšaugus, atradīs ikviens. Turklāt augstā olbaltumvielu satura dēļ pākšaugu produkti ir viena no galvenajām veģetāru un vegānu ēdienu sastāvdaļām. Konservētu pupiņu zupa var būt arī veģetāra, vienkārši nepievienojiet tai gaļu un varēsiet baudīt ne mazāk sātīgu veģetāru zupas versiju.

Receptes ar baltajām pupiņām

Neitrālās garšas dēļ šos pākšaugus var izmantot kopā ar daudziem citiem produktiem. Piešķirt ēdieniem īpašu garšu varat, pievienojot iecienītās garšvielas, garšaugus. Bonduelle baltās pupiņas karija mērcē ļaus domās doties uz saulaino Taizemi un izbaudīt “Red Thai” kariju.

Tiem, kuriem garšo makaronu ēdieni, piedāvājam pagatavot karija makaronus ar pupiņām un dārzeņiem. Kā jau minējām iepriekš, pākšaugi ir lielisks gaļas aizstājējs. Šodien ierastā gaļas hamburgera vietā varat pagatavot veģetāru hamburgeru ar baltajām pupiņām, tomātiem un cukīni. Sātīgi ēdieni nodrošinās organismu ar nepieciešamajām vielām, kā arī sniegs enerģiju visas dienas garumā.

Respektīvi, pupiņu zupa ne tikai sasildīs, bet arī sniegs ilgstošu sāta sajūtu. Dārzeņi, kuri satur daudz šķiedrvielu, vitamīnu un minerālvielu, uzlabos arī gremošanas trakta darbību. Dažādojiet savu dienas ēdienkarti kopā ar Bonduelle un pārsteidziet mājiniekus ar ātri un viegli pagatavojamu ēdienu.