Kukurūzas un siera bumbiņas
● 100 g fermentēta siera
● 80 g Čedaras siera
● 70 g miltu
● 1 ola
● 10 g citrona miziņas
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
● 20 g sīpolloku
● 400 g eļļas cepšanai eļļā
Mērcei:
● 250 g grieķu jogurta
● 10 g piparmētru
● 5 g ķiploku
● laima sula pēc garšas
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
● 100 g fermentēta siera
● 80 g Čedaras siera
● 70 g miltu
● 1 ola
● 10 g citrona miziņas
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
● 20 g sīpolloku
● 400 g eļļas cepšanai eļļā
Mērcei:
● 250 g grieķu jogurta
● 10 g piparmētru
● 5 g ķiploku
● laima sula pēc garšas
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- Solis 1Bļodā ber kukurūzu, iesit olu, pieber miltus, pierīvē citrona miziņu, pievieno sīki sagrieztus sīpollokus, sāli un piparus. Visu sajauc, pēc tam pievieno fermentēto un Čedaras sieru. Vēlreiz sajauc un veido 20 g smagas bumbiņas.
- Solis 2Katlā ielej eļļu un uzkarsē to. Pēc tam izveidotās bumbiņas cep eļļā, līdz tās apbrūnē.
- Solis 3Sasmalcina ķiplokus un piparmētras, pēc tam sajauc ar jogurtu. Mērcei pēc garšas pievieno laima sulu, sāli un šķipsnu piparu.
- Solis 4Kukurūzas un siera bumbiņas pasniedz ar pagatavoto mērci. Nogaršojiet un izbaudiet kopā ar ģimeni vai draugiem!
Kartupeļu salāti
Kartupeļu salāti – viegls un ātri pagatavojams ēdiens, kura bāzi veido vārīti kartupeļi. Ir ļoti daudz šo salātu variāciju, tāpēc šo ēdienu ikviens var viegli pielāgot savai gaumei un uztura vajadzībām. Kartupeļu salātus var pasniegt kā vieglu uzkodu, piedevu vai arī pamatēdienu. Izmēģiniet un atklājiet savu iecienītāko variantu!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.