Kukurūzas “Mac and Cheese” korejiešu gaumē
● 60 g sviesta
● 40 g miltu
● 200 g piena
● 100 g saldā krējuma
● 180 g Čedaras siera
● 180 g fermentēta siera
● sāls, malti pipari pēc garšas
● 60 g sviesta
● 40 g miltu
● 200 g piena
● 100 g saldā krējuma
● 180 g Čedaras siera
● 180 g fermentēta siera
● sāls, malti pipari pēc garšas
- Solis 1Katlā izkausē sviestu un sajauc ar miltiem. Katlā lēnām lej pienu un saldo krējumu, visu laiku putojot, lai neveidotos kunkuļi.
- Solis 2Vāra uz lēnas uguns 5–7 minūtes, līdz mērce sabiezē. Pēc tam pievieno pa 150 g rīvētā Čedaras un fermentētā siera (daļu atstāj pārkaisīšanai). Mērci karsē, līdz siers ir izkusis. Pievieno sāli un piparus.
- Solis 3Cepamajā pannā liek kukurūzu, pagatavoto mērci – visu kārtīgi sajauc. Pārkaisa ar atlikušo sieru. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 10 minūtes.
- Solis 4Ceram, ka šis kukurūzas “Mac and Cheese” korejiešu gaumē kļūs par vienu no jūsu iecienītākajiem ēdieniem. Unikālā siera un kukurūzas kombinācija piešķir tradicionālajai receptei jaunu elpu un patīkami pārsteidz ikvienu, kas to nogaršo. Nebaidieties eksperimentēt un pagatavot šo ēdienu – tā pagatavošana ir vienkārša, bet rezultāts noteikti iepriecinās.
Kartupeļu salāti
Kartupeļu salāti – viegls un ātri pagatavojams ēdiens, kura bāzi veido vārīti kartupeļi. Ir ļoti daudz šo salātu variāciju, tāpēc šo ēdienu ikviens var viegli pielāgot savai gaumei un uztura vajadzībām. Kartupeļu salātus var pasniegt kā vieglu uzkodu, piedevu vai arī pamatēdienu. Izmēģiniet un atklājiet savu iecienītāko variantu!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.