Lielākā daļa pārtikas produktu tiek pakoti dažādos iepakojumos. Tos izstrādājot, tiek izmantoti dažādi tehnoloģiskie procesi, kuru laikā tiek kombinēta plastmasa, kartons un metāls. Taču šādu iepakojumu ne vienmēr ir viegli pārstrādāt.
Katru gadu pilnveidojam savas ražošanas tehnoloģijas, lai radītu iepakojumu, kura sastāvā būtu mazāk plastmasas, tas būtu pārstrādājams vai daudzkārt izmantojams.
Konservētie produkti tiek pakoti metāla traukos, kurus var pārstrādāt vairākas reizes, – izmantojot tos citu produktu iepakošanai vai izstrādājumu ražošanai.
Līdz 2025. gadam esam izvirzījuši arī mērķi, samazināt izmantojamā iepakojuma svaru un biezumu, tādējādi padarot iepakojumu “vieglāku”, taču vienlīdz efektīvu (tādu, kas nodrošina pārtikas produktu glabāšanu, transportēšanu un noturību pret apkārtējās vides faktoriem). Šādā veidā var ietaupīt izmantojamā metāla, plastmasas un papīra daudzumu.
Esam nolēmuši vairs neizmantot plastmasas iepakojumu konservētajiem produktiem, pakojot kopā trīs vai divus produktus.
Tā vietā izlēmām par labu kartona iepakojumam, kas ražots no 50 % pārstrādāta kartona un ir 100 % pārstrādājams! Ieviešot šīs izmaiņas, visā Eiropā izmantojamās plastmasas daudzums samazināsies par aptuveni 170 tonnām.