1. >Blog
  2. >Turku zirņu sautējums marokāņu gaumē

Sastāvdaļas:

  • 400 g “Bonduelle” saldēto ķirbju un dārzeņu maisījums zupai
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2–3 saldie kartupeļi
  • 800 g tvaicētu turku zirņu “Bonduelle Vapeur”
  • 1 puravs
  • 2 g malta ingvera
  • 2 g maltas paprikas
  • 2–3 svaiga timiāna zariņi
  • 50 g svaigu spinātu
  • 250 ml kokosriekstu piena
  • Malts kumīns
  • 2–3 lauru lapas
  • 2 ēd. k. grauzdētu sezama sēklu eļļas
  • 60 ml laima sulas
  • Sāls, malti melnie pipari
  • Olīveļļa

Nomizo saldos kartupeļus, sagriež nelielos kubiņos. Puravu sagriež šķēlēs. Lielā katlā sakarsē olīveļļu, pievieno puravu un sasmalcinātu ķiploku. Visu apcep 2–3 minūtes. Pēc tam pievieno visas garšvielas – lauru lapas, kumīnu, ingveru, ķiploku, sarkanās paprikas pulveri, sāli un piparus. Cep vēl 1–2 minūtes. Pievieno saldos kartupeļus un ķirbjus, visu kopā apcep 5–7 minūtes. Pielej aptuveni 500 ml ūdens. Uzliek vāku un vāra, līdz dārzeņi ir mīksti. Pēc tam pievieno turku zirņus, spinātus, pielej kokosriekstu pienu un visu pasautē vēl 3–4 minūtes.

Pēc garšas pārlej ar sezama eļļu un laima sulu.