Tortiljas recepti ar vistas gaļu, kukurūzu un gvakamoli var viegli papildināt ar iecienītajiem dārzeņiem vai garšvielām. Tāpēc recepti varat papildināt ar sarkanajām Bonduelle pupiņām un tādējādi piešķirt ēdienam vēl vairāk uzturvērtības. Savukārt, ja kāda no sastāvdaļām jums negaršo, piemēram, sīpols, neizmantojiet to.
Turklāt šim ēdienam – pildījumam vai salātiem – var pievienot arī citas sastāvdaļas, piemēram, gurķi, fermentētu vai fetas sieru. Plašā sastāvdaļu izvēle ļauj pagatavot tortiljas gan aukstā, gan siltā veidā. Iespējams, biežākā izvēle – tortilja ar vistas gaļu cepeškrāsnī. Ja gatavosiet šo variantu, satītās tortiljas pārkaisiet ar sieru un uz dažām minūtēm ielieciet cepeškrāsnī, līdz siers ir izkusis.
Izvēloties salātus pie ēdiena, ņemiet vērā personiskās vēlmes. Pie šā ēdiena būs lieliski piemērots gan Pekinas kāposts, gan ledus salāti vai citi zaļie salāti. Gatavojot ēdienu, svarīgākais ir visus dārzeņus rūpīgi nomazgāt zem tekoša ūdens. Kaut arī tas varētu likties elementāri, ir dažas svarīgas nianses. Spiediet uz šīs saites un meklējiet ieteikumus, kā pareizi mazgāt dārzeņus.
Ja meklētājā ierakstīsiet “tortilja recepte ar vistas gaļu”, domājams, atradīsiet daudz ēdiena variāciju. Tieši tāpat varat meklēt receptes, kuras ir pielāgotas veģetāriešiem. Tortilju pildījums bez gaļas nereti bagātīgi satur pākšaugus. Iespējams, tieši tādēļ šis ēdiens ir viena no iecienītākajām izvēlēm arī ballītēs – rullīšus var pagatavot pēc vairākām atšķirīgām receptēm.
Ēdieni ar tortiljām ir unikāli, jo tos var viegli pielāgot individuālām vēlmēm. Tāpēc varat pagatavot ne tikai tortilju ar vistas gaļu, kukurūzu un gvakamoli, bet arī veģetāru tortilju ar pupiņām, vai arī asāku garšu cienītāju bieži gatavoto tortilju meksikāņu gaumē. Nav svarīgi, kuru recepti izvēlēsieties, tajās visās bieži ir iekļauta tradicionālā meksikāņu virtuves sastāvdaļa – kukurūza.
Tāpat kā tortilju receptes, arī tortilju satīšanas variācijas ir dažādas. Tortiljas var satīt, salocīt vai vienkārši pārlocīt. Galīgo lēmumu nosaka pildījuma konsistence un ēšanas veids. Ja tiek gatavota šī Bonduelle tortiljas ar vistas gaļu recepte, iesakām tortilju salocīt tā, lai augšpuse būtu vaļā, bet apakšpuse – slēgta:
Šādi salocītu tortilju būs daudz ērtāk ēst, jo pildījums nekritīs ārā.
Tortilju ar vistas gaļu var locīt arī “kārtās”. Nolieciet tortiljas plāksni sev priekšā, veiciet vertikālu iegriezumu no plāksnes centra līdz apakšai. Domās sadaliet plāksni četros trijstūros – 2 augšpusē un 2 apakšpusē. Uz katra trijstūra lieciet dažādas sastāvdaļas, pēc tam sāciet locīt no iegrieztā trijstūra. Salocītajai tortiljai vajadzētu atgādināt lielu trijstūri, kas sastāv no vairākām kārtām.
Ja vēlaties pagatavot karstas tortiljas ar sieru cepeškrāsnī, plāksnes sānus lokiet virzienā uz vidu un sastipriniet, piemēram, ar koka irbulīšiem. Pirms tortilju pasniegšanas irbulīšus izņemiet.
Pildītas tortiljas ar vistas gaļu un dārzeņiem sniegs sāta sajūtu uz ilgu laiku un garšos pat visizvēlīgākajiem. Unikālās tortilju receptes ļauj izmēģināt dažādu pārtikas produktu, garšvielu un mērču kombinācijas. Tāpēc droši eksperimentējiet kopā ar Bonduelle un pārsteidziet tuvos un mīļos ar ātri un viegli pagatavojamu sātīgu ēdienu.