1. >Receptes
  2. >Tortilja ar vistas gaļu, kukurūzu un gvakamoli

Tortilja ar vistas gaļu, kukurūzu un gvakamoli

Viens no iecienītākajiem meksikāņu ēdieniem, kas ir plaši pazīstams visā pasaulē, – tortilja ar dažādu sastāvdaļu pildījumu. Mūsdienās tortilju receptēs, ņemot vērā ikviena vēlmes, ir iekļauti dažādi pārtikas produkti, tāpēc ikviens var eksperimentēt un atklāt labāko garšu kombināciju. Meklējat viegli pagatavojamu recepti? Pildītas tortiljas ar vistas gaļu, kukurūzu un gvakamoli – lieliska izvēle sātīgām pusdienām vai vakariņām. Tātad, kā pareizi pagatavot ēdienu un kuras sastāvdaļas izmantot? Izmēģiniet – vienkārša tortiljas recepte ar vistas gaļu, kā arī daži padomi tiem, kuri vēlas ne tikai gardi pagatavot šo ēdienu, bet arī to skaisti pasniegt.
Viegla
45 minūtes
Sastāvdaļas
1 porcijai
Skārdene Bonduelle kukurūzas;

500 g vistas krūtiņas;

2 gab. gatavi avokado;

3 gab. smalcināti tomāti;

2 gab. sarkanā paprika;

1 gab. sarkanais sīpols;

sauja salātu pēc izvēles;

smalcināts koriandrs;

2–3 ēd. k. olīveļļas;

laima sula;

sāls, pipari;

1/2 tējk. maltas paprikas;

1/2 tējk. kanēļa;

1 gab. baltais sīpols;

1 gab. zaļā paprika;

tortiljas plāksnes
Sastāvdaļas 1 porcijai
Skārdene Bonduelle kukurūzas;

500 g vistas krūtiņas;

2 gab. gatavi avokado;

3 gab. smalcināti tomāti;

2 gab. sarkanā paprika;

1 gab. sarkanais sīpols;

sauja salātu pēc izvēles;

smalcināts koriandrs;

2–3 ēd. k. olīveļļas;

laima sula;

sāls, pipari;

1/2 tējk. maltas paprikas;

1/2 tējk. kanēļa;

1 gab. baltais sīpols;

1 gab. zaļā paprika;

tortiljas plāksnes
  1. Solis 1
    Pagatavo gvakamoli. Avokado liek bļodā un samīca ar dakšu. Sasmalcina koriandru, sīki sagriež sarkano sīpolu, 2 tomātus un sarkano papriku. Visu pievieno samīcītajai avokado masai. Pielej laima sulu, pievieno sāli un piparus. Visu sajauc. Ja vēlaties, lai masa ir krēmīgāka, pielejiet 1–2 ēd. k. olīveļļas.
  2. Solis 2
    Vistas gaļu sagriež sīkos gabaliņos, pievieno sāli, kanēli un paprikas pulveri. Sasmalcina vēlamā izmēra balto sīpolu, 1 tomātu, sarkano un zaļo papriku.
  3. Solis 3
    Pannā sakarsē eļļu, pievieno sīki sagriezto balto sīpolu, papriku un vistas gaļu.
  4. Solis 4
    Notecina kukurūzu un kopā ar sasmalcināto tomātu pievieno vistas gaļai. Cep dažas minūtes, līdz vistas gaļa ir izcepusies.
  5. Solis 5
    Kamēr vistas gaļa un dārzeņu maisījums dziest, noskalo, nosusina un sagriež salātus pēc izvēles.
  6. Solis 6
    Uz plāksnes ziež karoti gvakamoles, uzber sasmalcinātos salātus, karoti vistas gaļas un dārzeņu maisījuma. Satin. Tortiljas rullīši ar vistas gaļu ir gatavi. Pasniedzot varat dekorēt ar laima šķēlīti un koriandra zariņu.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Sautējums

    Ātras un veselīgas vakariņas tikšanās reizei ar draugiem vai romantiskam vakaram ar tuvu cilvēku. Ja meklē idejas receptēm un vēlies piedāvāt ko jaunu, izmēģini šo!

  • Indiešu vistas karijs

    Indijas receptes kopā ar Bonduelle! Šoreiz piedāvājam tavām garšu kārpiņām doties garšu ceļojumā uz ...

  • Rīsu salāti

    Viegli pagatavojama un neprātīgi garda recepte! Bonduelle prot pārsteigt!

Tortiljas ar vistas gaļu – noderīgi padomi tiem, kuri tās gatavos

Tortiljas recepti ar vistas gaļu, kukurūzu un gvakamoli var viegli papildināt ar iecienītajiem dārzeņiem vai garšvielām. Tāpēc recepti varat papildināt ar sarkanajām Bonduelle pupiņām un tādējādi piešķirt ēdienam vēl vairāk uzturvērtības. Savukārt, ja kāda no sastāvdaļām jums negaršo, piemēram, sīpols, neizmantojiet to.

Turklāt šim ēdienam – pildījumam vai salātiem – var pievienot arī citas sastāvdaļas, piemēram, gurķi, fermentētu vai fetas sieru. Plašā sastāvdaļu izvēle ļauj pagatavot tortiljas gan aukstā, gan siltā veidā. Iespējams, biežākā izvēle – tortilja ar vistas gaļu cepeškrāsnī. Ja gatavosiet šo variantu, satītās tortiljas pārkaisiet ar sieru un uz dažām minūtēm ielieciet cepeškrāsnī, līdz siers ir izkusis.

Izvēloties salātus pie ēdiena, ņemiet vērā personiskās vēlmes. Pie šā ēdiena būs lieliski piemērots gan Pekinas kāposts, gan ledus salāti vai citi zaļie salāti. Gatavojot ēdienu, svarīgākais ir visus dārzeņus rūpīgi nomazgāt zem tekoša ūdens. Kaut arī tas varētu likties elementāri, ir dažas svarīgas nianses. Spiediet uz šīs saites un meklējiet ieteikumus, kā pareizi mazgāt dārzeņus.

Dažādas tortilju receptes gan visēdājiem, gan veģetāriešiem

Ja meklētājā ierakstīsiet “tortilja recepte ar vistas gaļu”, domājams, atradīsiet daudz ēdiena variāciju. Tieši tāpat varat meklēt receptes, kuras ir pielāgotas veģetāriešiem. Tortilju pildījums bez gaļas nereti bagātīgi satur pākšaugus. Iespējams, tieši tādēļ šis ēdiens ir viena no iecienītākajām izvēlēm arī ballītēs – rullīšus var pagatavot pēc vairākām atšķirīgām receptēm.

Ēdieni ar tortiljām ir unikāli, jo tos var viegli pielāgot individuālām vēlmēm. Tāpēc varat pagatavot ne tikai tortilju ar vistas gaļu, kukurūzu un gvakamoli, bet arī veģetāru tortilju ar pupiņām, vai arī asāku garšu cienītāju bieži gatavoto tortilju meksikāņu gaumē. Nav svarīgi, kuru recepti izvēlēsieties, tajās visās bieži ir iekļauta tradicionālā meksikāņu virtuves sastāvdaļa – kukurūza.

Kā satīt tortiljas?

Tāpat kā tortilju receptes, arī tortilju satīšanas variācijas ir dažādas. Tortiljas var satīt, salocīt vai vienkārši pārlocīt. Galīgo lēmumu nosaka pildījuma konsistence un ēšanas veids. Ja tiek gatavota šī Bonduelle tortiljas ar vistas gaļu recepte, iesakām tortilju salocīt tā, lai augšpuse būtu vaļā, bet apakšpuse – slēgta:

  • nolieciet sev priekšā tortiljas plāksni, nedaudz zemāk par vidu lieciet gvakamoli, salātus un vistas gaļu;
  • plāksnes apakšpusi lociet virzienā uz augšu, bet sānus – uz plāksnes vidu.

Šādi salocītu tortilju būs daudz ērtāk ēst, jo pildījums nekritīs ārā.

Tortilju ar vistas gaļu var locīt arī “kārtās”. Nolieciet tortiljas plāksni sev priekšā, veiciet vertikālu iegriezumu no plāksnes centra līdz apakšai. Domās sadaliet plāksni četros trijstūros – 2 augšpusē un 2 apakšpusē. Uz katra trijstūra lieciet dažādas sastāvdaļas, pēc tam sāciet locīt no iegrieztā trijstūra. Salocītajai tortiljai vajadzētu atgādināt lielu trijstūri, kas sastāv no vairākām kārtām.

Ja vēlaties pagatavot karstas tortiljas ar sieru cepeškrāsnī, plāksnes sānus lokiet virzienā uz vidu un sastipriniet, piemēram, ar koka irbulīšiem. Pirms tortilju pasniegšanas irbulīšus izņemiet.

Pildītas tortiljas ar vistas gaļu un dārzeņiem sniegs sāta sajūtu uz ilgu laiku un garšos pat visizvēlīgākajiem. Unikālās tortilju receptes ļauj izmēģināt dažādu pārtikas produktu, garšvielu un mērču kombinācijas. Tāpēc droši eksperimentējiet kopā ar Bonduelle un pārsteidziet tuvos un mīļos ar ātri un viegli pagatavojamu sātīgu ēdienu.