Sastāvdaļas:

Salātiem

  • 1 tase “Bonduelle” sarkano pupiņu
  • 1 tase “Bonduelle” balto pupiņu
  • 1 tase “Bonduelle” turku zirņu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 paprika
  • 2 seleriju kāti
  • 3 tējkarotes saulē kaltētu tomātu
  • 2 tējkarotes sagrieztu sīpolu loku
  • 1 laims
  • ½ tējkarote sāls
  • 1 tējkarote maltu melno piparu

Mērcei

  • Sula no 1-2 laimiem
  • 1 tase svaiga koriandra
  • 1 ½ tējkarote kļavu sīrupa
  • 2 ēdamkarotes balzama etiķa
  • 1 tējkarote sinepju “Dijon”
  • 2 ķiploki
  • ½ tējkarote sarkanās paprikas pulvera (nav obligāti)
  • ¼ tases olīveļļas

1. solis

Lielā salātu bļodā saber konservētās baltās un sarkanās pupiņas, turku zirņus.

2. solis

Sagriež sīpolus, papriku, seleriju, saulē kaltētos tomātus un visu ber salātu bļodā.

3. solis

Izmantojot blenderi, sajauc laimu sulu, koriandru, kļavu sīrupu, balzama etiķi, sinepes, ķiplokus, sarkanās paprikas pulveri un sāli. Pēc tam pievieno olīveļļu un, ja nepieciešams, sāli un piparus pēc garšas. Salātus pārlej ar pagatavoto mērci. Atstāj uz 20–30 minūtēm, lai mērce iesūcas. Pasniedz.