1. >Kopš 1853
  2. >Stāsts par veģetārā uztura celmlauzi

Sen, sen… Bija divi draugi, Luiss Antuāns Bonduelle (Louis-Antoine Bonduelle) un Luiss Lesafre-Rasels (Louis Lesaffre-Roussel), sadarbojās un kopīgi izveidoja graudu un spirta brūzi. Tāpēc dodamies uz 1853. gadu, uz Francijas ziemeļiem. Ja toreiz mēs būtu šiem diviem vīriem teikuši, ka viņu piedzīvojums turpināsies vairāk nekā simt piecdesmit gadu, „Bonduelle” vārds būs pazīstams gandrīz visā pasaulē, kā tev šķiet – vai viņi būtu mums noticējuši?

Sāksim visu no sākuma.

1. nodaļa: No spirta brūža līdz zirnīšiem

Dodamies uz 1862. gadu, uz Franciju, Reneskūres (Renescure) pilsētiņu. Reneskūre ir ģimenes uzņēmuma šūpulis, kur divi draugi nopirka fermu un zemi, lai varētu uzbūvēt graudu un spirta brūzi, kūti liellopiem un iesala glabāšanai. Vēlāk, 1926. gadā, brāļi Pjērs (Pierre) un Benoits (Benoit) Bonduelles nolaisto kūti pārvērta par zirnīšu ražotni un izlaida 90 000 zaļo zirnīšu skārda bundžu. Pēc kara „Bonduelle” produkti kļuva vēl populārāki. Viņu skārdenes gribēja visur! Un 1947. gadā dzima uzņēmuma “Bonduelle” vārds... Preču zīme, kas jau toreiz tika uzskatīta par veģetārisma pamatlicēju.

2. nodaļa: no Reneskūres uz Kopenhāgenu

Pārceļamies uz Dāniju, 1989. gads. Eiropas durvis atveras „Bonduelle” skārda konservu kārbām, ko vēlas aizvien vairāk valstu. 1969. gadā „Bonduelle” dodas uz Vāciju, tad uz Itāliju, Apvienoto Karalisti, Beniluksa valstīm, pat Portugāli, visbeidzot pilnībā iekaro kontinentu līdz pat Dānijai. Tolaik tika atvērta jauna fabrika Estrees-Mons pilsētā Francijā, un uzņēmums sāka ražot saldētos dārzeņus. Jau 1968. gadā tika pārdotas 300 tonnas saldētu dārzeņu! „Bonduelle” dodas tikai uz priekšu.

3. nodaļa: Ģimenes ideja turpinās

Dodamies uz 1998. gadu, Parīzes vērtspapīru biržu. „Bonduelle” bija tikko ienākusi vērtspapīru tirgū! Turpinot attīstību, „Bonduelle” kopiena turpināja inovāciju meklējumus un prezentēja jaunumu – kukurūzu, sadarbojoties ar kolēģiem, kas ražoja saldo kukurūzu (Pau and Maisadour Co-ops). 1997. gadā Bonduelle saime turējās stingri un centās saglabāt un turpināt vērtības, uz kurām balstījās no pirmsākumiem: lojalitāte un ētiskums, dabas saudzēšana un cilvēku labklājība. Šī apņemšanās veido korporatīvās sociālās atbildības (KSA) politiku, un 2004. gadā tika dibināts Luisa Bonduelles fonds. No 1853. gada ir nomainījušās jau septiņas paaudzes! Visu šo gadu laikā „Bonduelle” ir spējusi saglabāt ģimenes uzņēmuma garu, vienmēr veidojot ilgtermiņa vīziju, piešķirot savai rīcībai jēgu.

Šis brīnišķīgais piedzīvojums vēl nav beidzies! Dienu pēc dienas „Bonduelle” pieņem jaunus izaicinājumus, rada jaunus produktus un meklē risinājumus, kas aizsargātu mūsu planētu. Labākais vēl ir nākotnē!