1. >Kopš 1853
  2. >Stāsts par apņemšanos!

Kas ir Luisa Bonduelles fonds?

Tā ir daudzu iniciatīvas bagātu un brīnišķīgu cilvēku ideja, kas uzsākta ar vienu mērķi – rīkoties, lai mainītos attieksme pret ēdienu. Piemēram, pēdējos 11 gadus katru gadu notiek Luisa Bonduelles konference, kuras mērķis ir izvērtēt progresu attieksmē pret ēdiena patēriņu. Šogad konference notika „Unesco”, un tās tēma bija „Pilsēta un lauksaimniecība: saskaņojamas lietas vai pretmeti?” Uzstājās un pieredzē par šo tēmu dalījās daudzi eksperti, tādi kā Antuāns Jākobsons (Antoine Jacobsohn) („Potager du Roi“ vadītājs Versaļā), Floenss Kvaliērs (Florent Quallier) (vēsturnieks), Kristīne Oubrī (Christine Aubry) (agronome), Žoels Zasks (Joelle Zask) (filozofs), Nikola Dermona (Nicole Darmon) (dietoloģe) un Džūlija Le Galla (Julie Le Gall) (ģeogrāfe). Pasākuma laikā ar Luisa Bonduelles atklājumu balvu tika apbalvots Andrī Palaress (Andrea Pallares), Kolumbijas students, kas veicis zinātnisku pētījumu par pākšaugu cietes gremošanu.

Luisa Bonduelles fonds dalās arī ar informāciju – tā tīmekļa vietne ir zelta dzīsla! Tur atrodami padomi, jaunumi, informācija no visas pasaules, lai labāk saprastu dārzeņus un uzlabotu savus ikdienas ēdienus.

Luisa Bonduelles fonds visā pasaulē

Luisa Bonduelles fonds sāk darboties visā pasaulē! Piemēram, Laosā fonds atbalsta asociāciju „Sourires d’enfants” (Bērnu smaidi) un rūpējas, lai 300 bērni vecumā no 3 līdz 6 gadiem pazītu dārzeņus. 2017. gadā Francijā, Beneventas pilsētā tika ierīkots dārzs, izveidoja „Bien Chez Soi” (Ērti mājās), bet atbalstīja Luisa Bonduelles fonds. Tas stiprina saites starp ciema iedzīvotājiem un senioriem ar īpašām vajadzībām ļauj sportot un izklaidēties.

Mūsu mērķis ir izstrādāt projektus, palīdzēt sabiedrībai pret ēdienu izturēties ilgtspējīgi. Mēs vienmēr ievērojam trīs zelta likumus: rīkoties, informēt un atbalstīt!