1. >Kopš 1853
  2. >Pietiks izšķiest ēdienu

Mūsu atkritumu tvertnē ir viss: iepakojums, dažādi atkritumi, bet arī... vēl derīgs ēdiens! Reizēm pat neizpakots!

Nepareizi izvēlēts daudzums, neparedzams dienas grafiks, stingra produkta derīguma termiņa ievērošana, recepšu un gatavošanas ideju trūkums... Protams, visi šie iemesli ir svarīgi, taču visi piekritīs, ka bieži acis mums ir lielākas par kuņģi.

Ēdiena izšķiešanai pienācis gals!

Mēs domājam, ka šāda situācija ilgst jau pietiekami ilgi, tāpēc uzrotījām piedurknes un ķērāmies pie darba pret ēdiena izšķiešanu:

braucām uz ēdnīcām un kafejnīcām, savā mājaslapā un sociālajos tīklos izplatījām informāciju par racionālu ēdiena patēriņu. Izveidojām pat e-grāmatu (e-book), lai atbildētu uz jautājumiem un palīdzētu rast risinājumus.

Izveidojām iepakojumus, uz kuriem ir norādīts porcijas lielums, lai produktu varētu iegādāties atbilstoši dzīvesveidam un patēriņa paradumiem. Arī mūsu „Inspiration” līnija piedāvā nopirkt dārzeņus vienai ēdiena porcijai, kā arī, ja vēlies dažādību, var mieloties ar vairākiem dažādiem dārzeņiem!

Vai tas ir viss? Noteikti nē!

Mūsu apņemšanās ražošanā

Ir teiciens, ka labdarība sākas mājās. Tāpēc rūpnīcās darām visu iespējamo, lai ierobežotu atkritumus un izmantotu visus saņemtos dārzeņus. Rūpnīcas pārpalikumus atdodam vietējām asociācijām. Nestandarta produkti tiek izmantoti citām receptēm. Dārzeņu neēdamā daļa tiek kompostēta, atdota lopbarībai vai pat pārvērsta enerģijā!