1. >Kopš 1853
  2. >Nākotne jau ir klāt!

Par ilgtspējīgu lauksaimniecību

Digitālās ierīces tagad ir neatņemama mūsu dzīves daļa. Dati, algoritmi, roboti, droni... Bez tiem ir kļuvis grūti dzīvot. Bet kā ar lauksaimniecību... Vai tai nav nekā kopīga ar tiem? Neiekrīti! Tehnoloģijām, īpaši digitālajām, ir triki, kas paātrina lauksaimniecības pāreju uz agroekoloģiju. Paskaidrosim visu no sākuma.

Maģija? Nē – tehnoloģijas!

Vai esi dzirdējis par cropio? Tā ir programma, kas palīdz novērtēt dažādus risinājumus, lai samazinātu izmantotā mēslojuma un ūdens daudzumu (to lieto mūsu saimniecības Krievijā). Kā? Sekojot meteoroloģiskajiem un satelītu datiem, lauksaimnieki jebkurā laikā var novērot sējumus un to stāvokli.

Skatiens nākotnē

Prognozējot noteiktu slimību vai kaitēkļu uzbrukumu, vairs nebūs vajadzīga kristāla bumba – visu izdarīs programmas! Sekojot līdzi rādītājiem, tās ļauj agrīni konstatēt noteiktu slimību parādīšanos.

Sēšana nākotnē

Mums digitālās tehnoloģijas dod lielas iespējas ilgtspējīgam lauksaimniecības sektoram! Lai apvienotu rīcību un vārdus, esam nodibinājuši daudz partnerību. Mūsu iemīļotākā joma? Robotizācija, ko izmantojam nezāļu ravēšanā, augu laistīšanā.

Šobrīd mūsu lielākais mērķis: līdz 2025. gadam katrā apstrādājamajā zemes gabalā ieviest alternatīvas un ilgtspējīgas sējumu izmantošanas metodes!