1. >Kopš 1853
  2. >IEPAZĪSTIETIES AR MŪSU VIDEI SAUDZĪGO PĀRTIKAS PRODUKTU IEPAKOJUMU VESELĪGI AUGU IZCELSMES PĀRTIKAS PRODUKTI. PĀRSTRĀDĀJAMS IEPAKOJUMS

La nature, notre futur.

Daba nav tikai mūsu uzņēmējdarbība. Tā ir mūsu nākotne. Kā ģimenes uzņēmums, kuram jau sen ir nozīmīgi vides un sociālie jautājumi, mēs ticam, ka pasaules līmeņa uzņēmumi var un tiem vajadzētu būt labā dzinējspēkam.

Tāpēc pēdējo trīsdesmit gadu laikā, kopš mūsu pirmās lauksaimniecības hartas 1996. gadā, mēs esam ieviesuši inovācijas mūsu audzēšanas, pakošanas un produktu pārdošanas jomā, lai labāk aizsargātu vidi un atstātu zaļāku un veselīgāku planētu nākotnes paaudzēm.

Mēs esam gan par planētu, gan par pārtiku, gan cilvēkiem.

Planēta ir viens no galvenajiem jautājumiem, kas “Bonduelle” rūp īpaši. Tieši tāpēc esam apņēmušies padarīt augu izcelsmes pārtiku par ilgtspējīgu dzīvesveidu ikvienam. Šī apņemšanās ir, kā franči saka, mūsu “raison d’être” – iemesls visam, ko darām, un definē vispārīgos principus, kas virza mūsu uzņēmējdarbību un rūpes par sabiedrību.

Šajā procesā esam iesaistīti mēs visi: lauksaimnieki, mazumtirgotāji, zīmoli, menedžeri, darbinieki, patērētāji un citi jebkura vecuma cilvēki. Katram ir sava loma, lai arī cik maza tā būtu. Un visam ir nozīme – sākot no augsnes, kurā mēs audzējam mūsu pārtiku, līdz iepakojumam izmantotās plastmasas pārstrādājamībai.

Mūsu uzņēmuma apņemšanās balstās uz trim pīlāriem: pārtika, planēta un cilvēki.

Lai palīdzētu planētai, esam apņēmušies īstenot ilgtspējīgu un daudzveidīgu lauksaimniecību, pastāvīgi pētot un ieviešot jaunus produktu audzēšanas, pārstrādes un pārdošanas veidus. Mēs esam apņēmušies nodrošināt, lai līdz 2025. gadam mūsu iepakojums būtu izstrādāts tāds, lai tas būtu 100 % pārstrādājams vai atkārtoti izmantojams. Mēs varam izglābt planētu kopā – viss sākas no viena pārtikas iepakojuma maisiņa.

Mūsu mērķis ir padarīt augu izcelsmes pārtiku pieejamu ikvienam. Mūsu sešas apņemšanās attiecībā uz pārtiku – popularizēt vietējos un sezonālos produktus, samazināt pesticīdu lietošanu, aizsargāt bioloģisko daudzveidību un augsni, samazināt piedevu izmantošanu, veicināt un palielināt ekoloģisku produktu īpatsvaru, kā arī attīstīt ilgtspējīgu iepakojumu. Mūsu kvalitatīvajiem, gardajiem, dabiskajiem un veselīgajiem augu izcelsmes pārtikas produktiem piemīt augsta uzturvērtība, un tie galvenokārt tiek audzēti saimniecībās, kurām ir svarīgi saudzēt vidi.

Visbeidzot, mūsu trešais pīlārs – cilvēki – mēs nodrošinām, lai ietekme uz visiem mūsu darbiniekiem un kopienām būtu ekonomiski un sociāli atbildīga.

Nākotne sākas šodien: līdz 2025. gadam visam mūsu iepakojumam ir jābūt pārstrādājamam vai atkārtoti izmantojamam.

Atkritumi, kurus veido pārtikas produktu iepakojums, mūsdienās ir liela problēma visā pasaulē. “Bonduelle”, kā viens no pasaulē vadošajiem pārtikas produktu ražotājiem, ir apņēmies mainīt veidu, kādā tiek audzēti, pārdoti un patērēti pārtikas produkti, racionalizējot pāreju uz ilgtspējīgu lauksaimniecību un aprites ekonomiku, kurā atkritumu veidošanās tiek ievērojami mazināta vai likvidēta pavisam. Mūsu mērķis – lai 2025. gadā viss mūsu produktu iepakojums visur, kur vien tiek pārdoti mūsu produkti, ir izstrādāts tāds, lai to varētu pārstrādāt vai izmantot atkārtoti. Lai to īstenotu, mēs veicam nepieciešamos pasākumus, lai nodrošinātu, ka visi mūsu iepakojuma materiāli ir vai būs pārstrādājami esošajās vai jaunieviestajās otrreizējās pārstrādes sistēmās.

Jaunais saldēto produktu iepakojums, kuru jūs šobrīd turat rokās, ir izstrādāts pēc ekodizaina principiem, un to var pārstrādāt!

Tajā izmantotais materiāls – polietilēns ir elastīga, visvairāk pārstrādājamā plastmasa Eiropā. Mēs esam nomainījuši vairākkārtu plastmasu pret vienkārtas, lai uzlabotu mūsu iepakojuma pārstrādājamību. Pēdējais, taču ne mazāk svarīgais, jaunais iepakojums ir izturējis “RecyClass”* “Otrreizējās pārstrādes novērtējumu”, iegūstot B klases novērtējumu (sertifikāts: 237-BON-SZ, kuru ir piešķīris “Veolia” CIRCPACK)**.

Atbilstīgi pārstrādājamības definīcijai un “RecyClass” metodoloģijai A, B un C klases materiāli ir pārstrādājami materiāli, jo pārstrādātā materiāla kvalitāte ir pietiekami laba, lai to izmantotu pēc slēgtā cikla vai atvērtā (kaskādes) cikla principa. *Par “RecyClass”: “RecyClass” ir bezpeļņas, starpnozaru iniciatīva, kas ir vērsta uz pārstrādājamību, plastmasas atkritumu izcelsmes caurskatāmību un saskaņotas pieejas izveidi attiecībā uz pārstrādātās plastmasas uzskaiti un izsekojamību Eiropā. “RecyClass” attīsta pārstrādājamības novērtēšanas protokolus un zinātniskas testēšanas metodes inovatīviem plastmasas iepakojuma materiāliem, un tas ir pamats otrreizējās pārstrādes vadlīnijām un “RecyClass” tiešsaistes rīkam. “RecyClass” ir izstrādājis pārstrādājamības sertifikāciju plastmasas iepakojumam, pārstrādes procesa sertifikāciju un pārstrādātās plastmasas izsekojamības sertifikāciju plastmasas izstrādājumiem. https://recyclass.eu/.

** Par “Veolia” CIRCPACK “Veolia” CIRCPACK ir neatkarīgs starptautisks konsultējošs uzņēmums, kas sniedz konsultācijas par iepakojuma pārstrādi un veic sertifikāciju. Kā daļai no “Veolia Group” uzņēmumam ir piekļuve starptautiskai darbībai, kā arī lokālām zināšanām un zināšanām par izmantotajām industriālās pārstrādes iekārtām. “Veolia” CIRCPACK atbalsta zīmolu īpašniekus, iepakojuma ražotājus un pārstrādātājus, palīdzot pilnveidot iepakojuma pārstrādājamību, piedāvājot gan padziļinātas zināšanas, gan zināšanas par realizēšanas procesiem. Uzņēmums ir “RecyClass” akreditēta sertifikācijas iestāde, un tas var izsniegt pārstrādājamības sertifikātus ES+3 valstīs. https://www.veolia.de/circpack/ENG.