Biešu, burkānu un lēcu salāti ar fetas sieru, jogurtu un dillēm
Sastāvdaļas:
Salātiem
1 biete
2 burkāni
1 ½ tase “Bonduelle” lēcu
Sāls
3 ēdamkarotes olīveļļas
Mandeles
Fetas siers
Mērcei
1 tase jogurta
1 ķiploks (sagriezts vai malts)
1 ēdamkarote citronu sulas
Pētersīļi un dilles
1 ēdamkarote olīveļļas
1. solis
Sagriež burkānus un bietes, apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un cep cepeškrāsnī 25–30 minūtes.
2. solis
Pagatavo mērci – nelielā bļodā sajauc šīs sastāvdaļas – jogurtu, ķiploku, sasmalcinātus pētersīļus un dilles, piespiež citrona sulu, pieber sāli un pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas.
3. solis
Šķīvī kārto konservētās lēcas, tām virsū liek ceptos dārzeņus. Pārkaisa ar fetas sieru, mandelēm, pētersīļiem. Pirms pasniegšanas pārlej ar pagatavoto mērci.