Sastāvdaļas:

Salātiem

  • 1 biete
  • 2 burkāni
  • 1 ½ tase “Bonduelle” lēcu
  • Sāls
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • Mandeles
  • Fetas siers

Mērcei

  • 1 tase jogurta
  • 1 ķiploks (sagriezts vai malts)
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • Pētersīļi un dilles
  • 1 ēdamkarote olīveļļas

1. solis

Sagriež burkānus un bietes, apslaka ar olīveļļu, apkaisa ar sāli un cep cepeškrāsnī 25–30 minūtes.

2. solis

Pagatavo mērci – nelielā bļodā sajauc šīs sastāvdaļas – jogurtu, ķiploku, sasmalcinātus pētersīļus un dilles, piespiež citrona sulu, pieber sāli un pievieno 1 ēdamkaroti olīveļļas.

3. solis

Šķīvī kārto konservētās lēcas, tām virsū liek ceptos dārzeņus. Pārkaisa ar fetas sieru, mandelēm, pētersīļiem. Pirms pasniegšanas pārlej ar pagatavoto mērci.

Recepte pagatavota ar