1. >Receptes
  2. >Lazanja ar liellopu gaļu un lēcām

Lazanja ar liellopu gaļu un lēcām

Mazāk gaļas, vairāk dārzeņu! Un, ja pēc šāda principa pagatavotu lazanju? Mazāk tauku, vairāk olbaltumvielu un šķiedrvielu.. turklāt neizsakāmi garda!
Viegla
4 cilvēkiem
45 minūtes
Sastāvdaļas
Sastāvdaļas
4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas

300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu

600 ml tomātu pastas

1 sarkanais vai baltais sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 lauru lapa

2 iepakojumi rikotas, pa 250 g

200 ml saldā krējuma

2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)

100 g rīvēta siera

1 gabaliņš sviesta

Smalkā sāls, svaigi malti pipari

Pasniegšanai: zaļie salāti
Sastāvdaļas 4 porcijām
200 g maltas liellopu gaļas

300 g “Bonduelle” tvaicēto lēcu

600 ml tomātu pastas

1 sarkanais vai baltais sīpols

1 ķiploka daiviņa

1 lauru lapa

2 iepakojumi rikotas, pa 250 g

200 ml saldā krējuma

2 ēd. k. eļļas (saulespuķu, olīvu)

100 g rīvēta siera

1 gabaliņš sviesta

Smalkā sāls, svaigi malti pipari

Pasniegšanai: zaļie salāti
  1. Solis 1
    Sakarsē cepeškrāsni līdz 180° C. Notīra sīpolu un ķiploku, sasmalcina. Sīpolu un ķiploku apcep eļļā. Pievieno gaļu, apcep dažas minūtes. Pievieno lēcas. Sajauc, pēc tam pievieno tomātu pastu.
  2. Solis 2
    Liellopu gaļas un tomātu mērci kopā ar lēcām vāra 6–7 minūtes. Tikmēr pagatavo balto mērci. Bļodā sajauc rikotu, saldo krējumu, sāli un piparus.
  3. Solis 3
    Ar sviestu ieziež cepamo trauku, tajā liek 2 lazanjas plāksnes. Virsū liek liellopu gaļas, lēcu un tomātu mērci. Liek lazanjas plāksni, pārlej ar balto mērci.
  4. Solis 4
    Šādi veido kārtas, līdz visas sastāvdaļas ir izlietotas. Pārkaisa ar rīvētu sieru.
  5. Solis 5
    Cep 30 minūtes, līdz lazanja kļūst zeltaina. Pasniedz karstu ar iecienītajiem zaļajiem salātiem.
Ļauj sevi pārsteigt
VieglaVidēji sarežģītaSarežģīta
< 15 minūtes15 - 45 minūtes45 m un +
Paraksts
  • Sautējums

    Ātras un veselīgas vakariņas tikšanās reizei ar draugiem vai romantiskam vakaram ar tuvu cilvēku. Ja meklē idejas receptēm un vēlies piedāvāt ko jaunu, izmēģini šo!

  • Indiešu vistas karijs

    Indijas receptes kopā ar Bonduelle! Šoreiz piedāvājam tavām garšu kārpiņām doties garšu ceļojumā uz ...

  • Sautējums meksikāņu gaumē

    Atklājiet jaunas garšas un domās pārcelieties uz saulaino Meksiku, pagatavojot sautējumu meksikāņu g...