Brusketa ar vasaras dārzeņiem un kazas sieru
Vieglāka par sviestmaizi, smalkāka par grauzdiņiem – tā ir brusketa! Daži dārzeņi, mazliet kazas siera... lūk, – brusketa! Baudiet vienatnē ar salātiem vai ar draugiem pie uzkodām, vienkārši sagrieziet uz koka dēlīša.
Viegla
2 cilvēkiem
15 minūtes
15 minūtes
Sastāvdaļas








Sastāvdaļas
2 porcijām
4 šķēles maizes
1 cukīni
1 baklažāns
2 tomāti
1 kazas siers
1 ķiploka šķēlīte
4 šķipsniņas timiāna vai raudenes
olīveļļa
salāti pasniegšanai
1 cukīni
1 baklažāns
2 tomāti
1 kazas siers
1 ķiploka šķēlīte
4 šķipsniņas timiāna vai raudenes
olīveļļa
salāti pasniegšanai
Sastāvdaļas 2 porcijām
4 šķēles maizes
1 cukīni
1 baklažāns
2 tomāti
1 kazas siers
1 ķiploka šķēlīte
4 šķipsniņas timiāna vai raudenes
olīveļļa
salāti pasniegšanai
1 cukīni
1 baklažāns
2 tomāti
1 kazas siers
1 ķiploka šķēlīte
4 šķipsniņas timiāna vai raudenes
olīveļļa
salāti pasniegšanai
- Solis 1Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 °C. Ierīvējiet maizes šķēlītes ar ķiploka daiviņu.
- Solis 2Pārgrieziet baklažānu uz pusēm, pēc tam sagrieziet šķēlītēs, apkaisiet tās ar sāli. Sīki sagrieziet cukīni. Var izmantot arī saldētus cukīni, tos pirms tam atkausējot un noskalojot lielā ūdens daudzumā. Sagrieziet tomātus un kazas sieru palielās šķēlītēs. Noslaukiet baklažānus papīra dvielī.
- Solis 3Apcepiet baklažāna un cukīni šķēlītes uz pannas nelielā daudzumā olīveļļas. Lieciet uz maizes baklažānu, cukīni, tomātu un kazas siera šķēlītes. Apcepiet olīveļļā un apkaisiet ar timiānu (vai raudeni), uzberiet piparus.
- Solis 4Cepiet 15 minūtes. Ja nepieciešams, pabeidziet cepšanu cepeškrāsnī grila režīmā. Pasniedziet karstu ar zaļajiem salātiem.
Atklāj arī...