1. >Kopš 1853
  2. >Kukurūza bez pesticīdu piesārņojuma

Kas ir pesticīdi?

Pat 2500 gadus pirms mūsu ēras cilvēki izmantoja pesticīdus, lai aizsargātu savas ražas. Pirmie zināmie pesticīdi bija visvienkāršākie sēra pulveri, kurus šumerieši kaisīja savos laukos. Šodien šis vispārējais termins raksturo vielas, kas tiek izmantotas, lai cīnītos pret kaitīgiem kukaiņiem, slimībām un nezālēm, un kuras visbiežāk izmanto lauksaimniecībā.

Ko nozīmē „bez pesticīdu piesārņojuma”?

Neliels pesticīdu daudzums cilvēku veselībai nav kaitīgs, bet ļaunprātīga šo vielu izmantošana vai pārmērīgā koncentrācija pārtikā un ūdenī, kas pārsniedz atļauto līmeni, var negatīvi ietekmēt veselību.

“Bonduelle” ir nolēmis pacelt kvalitātes latiņu vēl augstāk un piegādāt produktus “bez pesticīdu piesārņojuma”, izveidojot jaunu produktu līniju. Tas nozīmē, ka produkti vairs nesatur aktīvos ķīmiskos pesticīdus, aizstājot “atļauto līmeni”. Neatkarīga akreditēta laboratorija regulāri pārbauda, ​​vai pesticīdu piesārņojuma koncentrācija ir mazāka par 0,01 mg / kg.

Lai šos skaitļus padarītu par realitāti un neatstātu nekādas pesticīdu pēdas dārzeņos, “Bonduelle” speciālisti pārskata katra dārzeņa molekulu sarakstu. Piemēram, konservēto kukurūzu sarakstā ir pat 500 šādu molekulu!

Ko tas maina?

No vienas puses, tas neko nemaina. Garša būs tāda pati kā parastajai “Bonduelle” kukurūzai, jo to nosaka gan lauksaimnieka kompetence, gan ražas laiks vai iepakojuma kvalitāte. “Bonduelle” vienmēr ir nepārtraukti strādājis, lai patērētājiem piedāvātu garšīgus dārzeņus, un tas attiecas arī uz šo jauno līniju. No otras puses – šīs mikroskopiskās izmaiņas nodrošina jaunu veselības un kvalitātes garantiju bez kompromisa – pircējs nejūt atšķirību, bet zina, ka viņš ēd pilnīgi “tīru” kukurūzu.

Kā “Bonduelle” ražos kukurūzu bez pesticīdu piesārņojuma?

Labāko kvalitāti un izsekojamības garantiju nodrošina daudzgadu partnerība ar uzticamiem lauksaimniekiem. Mēs saglabājam vēsturiski labi nostiprinātas un spēcīgas attiecības ar šiem ražotājiem, un “Bonduelle” lauksaimniecības tehniķu komandas dodas uz ražotnēm un pārrauga ikdienas procesus.

Šīs jaunās līnijas “bez pesticīdu piesārņojuma” panākumu pamatā ir arī stingras augkopības prasības, kas ietver ne tikai audzēšanas vietas, šķirņu izvēli, bet arī pastāvīgi kontrolētas augsnes sagatavošanas metodes, kultūraugu uzturēšanu, pētniecību, alternatīvas audzēšanas metodes un vēl daudz ko vairāk.

Vēl vairāk, mēs izvēlamies spēcīgākās kukurūzas sugas, kas gadiem ejot ir pielāgojušās klimatam un citiem apgabala apstākļiem, un mēs cenšamies cīnīties ar nezālēm, slimībām un kukaiņu kaitēkļiem dabiski (tīkli pret kukaiņiem, mehāniska ravēšana, biokontrolēšana, biostimulācija, kukaiņu slazdi, augu segšana utt.).

Mūsu lauksaimniecības modelis, kas balstīts uz rūpīgu rūpnīcas uzraudzību un mūsu speciālistu ikdienas piedalīšanos darbos kopā ar mūsu lauksaimniekiem, ļauj pieņemt lēmumus par kultūraugu apstrādi tikai tad, ja tas ir neizbēgami.

Neatkarīgās laboratorijas par to pārliecinās katru reizi, kad tās regulāri pārbauda mūsu laukus, un tās nekad nav mūsos vīlušās.