1. >Blog
  2. >Ziemassvētku ēdieni citādi – gardas un sātīgas receptes Ziemassvētkiem

Ziemassvētku vakars – īpašs brīdis, kad daudzas ģimenes sēžas pie galda, uz kura greznojas divpadsmit ēdieni, valda tradicionālas garšas un simbolika. Tomēr mūsdienu virtuve ļauj Ziemassvētku vakara ēdienkartē iekļaut jaunas, sātīgas un negaidītas idejas, nezaudējot svētku garu. Ja vēlaties, lai šogad Ziemassvētku ēdieni būtu nedaudz citādi, aicinām izmēģināt mūsu receptes, kas, mūsuprāt, dažādos jūsu svētku galdu un patīkami pārsteigs ar savu garšu. 

Balto pupiņu un ceptu dārzeņu salāti ar zaļumiem

Tā ir lieliska izvēle, ja gribas baudīt vieglu, taču vienlaikus sātīgu ēdienu, kurā ideāli sader krēmīgās baltās pupiņas, viegli apceptie dārzeņi un svaigo zaļumu svaigums.

Sastāvdaļas:

  • 1 skārdene “Bonduelle” konservēto balto pupiņu (notecinātu);
  • 1 sarkanā paprika;
  • 1 burkāns;
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas;
  • 2 saujas svaigu spinātu vai rukolas;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • svaigi pētersīļi dekoram.

Pagatavošana:

  • Papriku un burkānu sagriež strēmelēs, apslaka ar olīveļļu un cep cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 10–15 minūtes.
  • Notecinātās pupiņas ber bļodā, pievieno atdzesētus ceptos dārzeņus un spinātus vai rukolu.
  • Apslaka ar citronu sulu, pievieno sāli un piparus. Sajauc.
  • Pasniedz atdzesētus, dekorē ar svaigiem pētersīļiem.

Šie salāti ir lielisks pierādījums, ka Ziemassvētku ēdieni var būt gan ļoti gardi, gan sātīgi, gan arī viegli pagatavojami. Izmēģiniet un pārliecinieties par to paši!

Turku zirņu un biešu tartars ar valriekstiem

Elegantais un krāsainais tartars – moderna alternatīva tradicionālajiem Ziemassvētku ēdieniem. Krēmīgie turku zirņi nodrošinās sātīgumu, savukārt bietes – vieglu saldumu un svaigumu.

Sastāvdaļas:

  • 1 skārdene “Bonduelle” konservēto turku zirņu (notecinātu);
  • 2 vidēja izmēra vārītas bietes;
  • 30 g valriekstu;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas;
  • 1 ēdamkarote balzama etiķa;
  • sāls un pipari;
  • sīki sakapāti zaļumi dekoram.

Pagatavošana:

  • Turku zirņus viegli samīca ar dakšiņu, pievieno olīveļļu un sāli.
  • Bietes sagriež sīkos kubiņos un apslaka ar balzama etiķi.
  • Riekstus apgrauzdē sausā pannā, pēc tam sasmalcina.
  • Liek kārtās: vispirms turku zirņus, pēc tam bietes, virsū uzkaisa riekstus un sīki sakapātos zaļumus.

Lai tradicionālās Ziemassvētku galda receptes atdzimst jaunā veidolā! Pagatavot šo tartaru ir patiešām viegli, bet tā garša noteikti iepriecinās garšas kārpiņas

Lēcu un svaigu dārzeņu salāti ar citronu mērci

Šie salāti ir lieliska izvēle tiem, kuri meklē olbaltumvielām bagātu un atsvaidzinošu ēdienu. Lēcas nodrošinās sātīgumu, savukārt svaigie dārzeņi un citronu mērce – svaigumu. 

Sastāvdaļas:

  • 1skārdene “Bonduelle” konservēto lēcu (notecinātu);
  • 1 sarkanā paprika;
  • 1 vidēja izmēra svaigs gurķis;
  • 1 ēdamkarote olīveļļas;
  • 1 ēdamkarote citronu sulas;
  • svaigi pētersīļi un koriandrs;
  • sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

  • Notecinātās lēcas ber bļodā.
  • Papriku sagriež sīkos kubiņos, bet gurķi – plānās šķēlītēs.
  • Lēcas sajauc ar dārzeņiem, pievieno olīveļļu, citronu sulu, sāli un piparus.
  • Pirms pasniegšanas uzkaisa sīki sakāptus pētersīļus vai koriandru.

Šie salāti lieliski sader ar citām Ziemassvētku receptēm un piešķir svētku galdam svaigumu.

Ziemassvētku galds var būt tradicionāls, taču tas nenozīmē, ka to nevar bagātināt ar jaunām idejām. Šīs Ziemassvētku receptes – lielisks līdzsvars starp svētku tradīcijām un mūsdienīgo. Izmantojot “Bonduelle” konservētos dārzeņus, pagatavosiet ēdienus, kuri būs ne tikai garšīgi, bet arī uzturvielām bagāti. Izvēlieties šos veselīgos un viegli pagatavojamos ēdienus Ziemassvētku vakaram un uzdāviniet savai ģimenei jaunas garšas šo īpašo svētku laikā! Ja vēlaties smelties vairāk ideju, kā varētu izskatīties jūsu Ziemassvētku galds, receptes meklējiet šeit