1. >Blog
  2. >Ziedkāpostu rīsu pica ar salami un mocarella

Sastāvdaļas:

Solis 1

Pagatavo ziedkāpostu rīsus saskaņā ar norādēm uz iepakojuma. Lieko mitrumu nospiež dvielī.

Solis 2

Sīpolu sasmalcina, apcep. Pievieno konservētos tomātus, sāli, piparus un raudeni. Pievieno sasmalcinātu ķiploku. Visu vāra, līdz masa sabiezē līdz mērces konsistencei, tomātus var saspaidīt ar koka karoti. Beigās apslaka ar olīveļļu. Ja mērces masa nav viendabīga, varat to sablendēt.

Solis 3

Ziedkāpostu rīsus sajauc ar olu, Parmezāna sieru, sāli un pipariem. Visu sajauc, līdz iegūst viendabīgu masu, ja nepieciešams, pievieno miltus.

Solis 4

Uz cepamā papīra veido picas pamatni. Cep 20–25 minūtes cepeškrāsnī 200°C temperatūrā. 

Solis 5

Izņem no cepeškrāsns. Ar karoti uz picas pamatnes ziež pagatavoto mērci, uzliek salami un mocarellas sieru. Atkal liek cepeškrāsnī un cep papildus vēl 5–10 minūtes. 

Pasniedz, dekorējot ar bazilika lapiņām un olīveļļu.