Kad laiks paliek vēsāks, nav nekā labāka par zupu, kas silda sirdi un vēderu, kā arī sniedz organismam noderīgas uzturvielas. Ziedkāposts jeb puķkāposts ir ļoti noderīgs un uzturvielām bagāts dārzenis, tas satur daudz vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu. Augstā šķiedrvielu satura dēļ tas palīdz arī uzturēt veselīgu gremošanas sistēmu. Turklāt ziedkāposts satur holīnu – nozīmīgu uzturvielu, kas palīdz uzturēt smadzeņu funkciju, uzlabo atmiņu un nodrošina pareizu nervu sistēmas darbību. Ziedkāpostu biezzupa – ēdiens, kurā savijas viegli pieejami vietējie produkti un eksotiskais kokosriekstu piens un ingvers. Atklājiet šo sildošo ziedkāpostu zupu ar maigo garšu! Tā būs lieliski piemērota vēsajiem rudens vai ziemas vakariem.
Sastāvdaļas:
Šīs zupas pagatavošanai būs nepieciešams:
● 1 iepakojums ziedkāpostu “Bonduelle”;
● 4 gab. vidēji lieli kartupeļi;
● 1 gab. vidēji liels sīpols;
● 2 ķiploka daiviņas;
● 10 g svaiga ingvera;
● 500 ml dārzeņu buljona;
● 250 ml kokosriekstu piena;
● 1 ēd. k. karija pastas;
● 1/3 tējk. maltu ķimeņu;
● olīveļļa;
● sāls, malti melnie pipari.
Kad visas sastāvdaļas sarūpētas, varat sākt gatavot šo patiešām viegli pagatavojamo ēdienu.
Nomizo sīpolu, ķiploku un ingveru, sasmalcina vēlamā izmēra kubiņos.
Visu liek katlā iepriekš sakarsētā eļļā un apcep 3–4 minūtes, pēc tam pievieno karija pastu, ķimenes un cep vēl 1–2 minūtes.
Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos, liek katlā, pielej 1 l ūdens. Kad ūdens uzvārījies, pielej buljonu un vāra 10 minūtes. Pēc tam pievieno ziedkāpostus un vāra vēl 10 minūtes.
Pielej kokosriekstu pienu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Noņem no uguns. Zupu sablendē ar elektrisko rokas blenderi, līdz izveidojas viendabīga masa.
Tas arī viss, – atliek vien nobaudīt un izbaudīt!
Ziedkāpostu biezzupa: iespējamās variācijas
Ja vēlaties, šo ziedkāpostu zupu varat viegli pielāgot savai gaumei, pievienojot papildu sastāvdaļas vai garšvielas:
● Sāļuma un krēmīgas tekstūras cienītājiem. Ziedkāpostu biezzupai varat pievienot nedaudz rīvēta Parmezāna vai cita cietā siera, lai piešķirtu šim ēdienam papildu garšu un tekstūru. Varat izmantot arī kokosriekstu krējumu, kas ir biezāks, ja vēlaties, lai zupa ir īpaši maiga un krēmīga.
● Aromātiskas garšvielas. Ja vēlaties, lai garša ir intensīvāka, varat pievienot nedaudz kurkumas, raudenes vai koriandra. Šīs garšvielas ne tikai atdzīvinās zupas garšu, bet arī sniegs vēl vairāk labuma veselībai.
● Olbaltumvielu avots. Ja vēlaties papildināt šo zupu ar olbaltumvielām, varat tai pievienot tvaicētus turku zirņus vai baltās pupiņas. Šīs sastāvdaļas piešķirs sātīgumu, turklāt tās var lietot uzturā gan veģetārieši, gan vegāni.
● Kraukšķīgas piedevas. Ja jums garšo kraukšķīgas piedevas, krēmīgo ziedkāpostu zupu varat dekorēt ar ceptiem maizes grauzdiņiem, grauzdētām ķirbja sēklām vai svaigiem garšaugiem, lai ikviens šā ēdiena kumoss būtu vēl īpašāks.
Ceram, ka piedāvātie ēdiena variēšanas veidi ļaus jums atrast savu ziedkāpostu zupas versiju!