Turku zirņu zupa
Turku zirņi – vērtīgs pārtikas produkts, kas satur daudz svarīgu uzturvielu: olbaltumvielas, šķiedrvielas, vitamīnus un minerālvielas. Piemēram, turku zirņi bagātīgi satur folskābi, dzelzi, cinku un magniju. Tāpēc tie būs lieliska izvēle ne tikai veģetāriešiem un vegāniem, bet arī ikvienam, kurš vēlas bagātināt savu uzturu. Turklāt turku zirņus var pavisam viegli iekļaut dažādos ēdienos. Viens no tādiem – sātīgā un ļoti garšīgā turku zirņu zupa. Kā to pagatavot, lasiet turpinājumā.
Sastāvdaļas:
Lai pagatavotu šo turku zirņu zupu, jums būs nepieciešams:
● 1 skārdene “Bonduelle Vapeur” tvaicēto turku zirņu;
● 150 g sakņu dārzeņu pēc izvēles (piemēram, kartupeļi, burkāni, rāceņi, pastinaki);
● 2 sīpoli;
● 50 g sviesta vai nedaudz olīveļļas;
● 600 ml ūdens vai dārzeņu buljona;
● 4 ķiploka daiviņas;
● sāls;
● pētersīļu lapas.
Kad visas sastāvdaļas sarūpētas, varat sākt gatavot.
Šo gardo zupu ar turku zirņiem pagatavosiet ātri un vienkārši.
1. solis
Izvēlētos sakņu dārzeņus sagriež mazos gabaliņos, sasmalcina sīpolus. Visu apcep katlā izkausētā sviestā vai olīveļļā.
2. solis
Katlā ber aptuveni ⅔ skārdenes turku zirņu un rūpīgi sajauc. Pielej ūdeni vai dārzeņu buljonu un uzvāra.
3. solis
Pēc tam pievieno atlikušos turku zirņus, piespiež ķiploku un nedaudz pasautē. Ja vēlaties, lai zupa būtu tumīgāka, varat tai pievienot nedaudz cietes.
4. solis
Tas arī viss, – pagatavoto zupu lej bļodiņās un dekorē ar pētersīļiem.
Labu apetīti!
Veģetāra turku zirņu zupa: iespējamās variācijas
Ja vēlaties, šo konservēto turku zirņu zupu ar dārzeņiem varat viegli modificēt, piemēram:
● Ja esat biezzupu cienītājs, pagatavoto turku zirņu zupu varat sablendēt līdz vēlamajai konsistencei.
● Ja vēlaties, lai zupa būtu krēmīgāka, varat tai pievienot nedaudz saldā krējuma (ja esat vegāns, lieliska alternatīva var būt sojas krējums vai kokosriekstu krēms).
● Ja vēlaties, lai turku zirņu biezzupā būtu arī kaut kas kraukšķīgs, daļu turku zirņu varat apgrauzdēt cepeškrāsnī. Nosusinātus turku zirņus apslaka ar olīveļļu, uzkaisa vēlamās garšvielas (piemēram, asās paprikas pulveri, sāli un piparus) un rūpīgi sajauc. Zirņus ber vienā kārtā uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 oC, grauzdē aptuveni 30 minūtes, līdz turku zirņi kļūst kraukšķīgi. Grauzdētos turku zirņus uzkaisa zupai pirms pasniegšanas.
Ceram, ka šī veģetārā vai arī vegānā turku zirņu zupa iekaros jūsu garšas kārpiņas! Izmēģiniet mūsu recepti un atklājiet iecienītāko šā ļoti sātīgā ēdiena versiju. Interesē dažādi ēdieni ar turku zirņiem? Aicinām apskatīt arī citas mūsu receptes, kuras meklējiet šeit.