Sastāvdaļas:

Salātiem

  • 1 tase kviešu
  • 2 ½ tases ūdens
  • 1 lauru lapa
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 ½ tase “Bonduelle” turku zirņu
  • ½ tase smalcināta sarkanā sīpola
  • Ķiršu tomāti
  • 1 tase kapātu burkānu
  • 1 tase “Bonduelle” kukurūzas
  • ½ tase smalcinātas paprikas
  • 1 tase uz pusēm pārgrieztu vīnogu
  • 1 tase sagrieztu zemeņu
  • 1 tase gurķu
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  • Šķipsna sāls
  • Spināti
  • Mandeles

Mērcei

  • ¼ baltvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote sinepju “Dijon”
  • 1 ēdamkarote kļavu sīrupa
  • 1 liela ķiploka daiviņa (samalta)
  • ½ ēdamkarote sarkano piparu vai maltu melno piparu
  • ½ tase olīveļļas
  • ½ tējkarote sāls

1. solis

Vispirms pagatavo salātu mērci. Izmantojot blenderi, sajauc etiķi, sinepes, kļavu sīrupu, ķiploku, piparus, olīveļļu un sāli, blendē, līdz masa kļūst viendabīga. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

2. solis

Kviešus vāra lielā katlā ūdenī, kuram pievienots etiķis, lauru lapa un sāls. Vāra aptuveni 35–40 minūtes, līdz kvieši ir mīksti. Pēc tam nolej ūdeni, izņem lauru lapu un noliek vēsā vietā. Bļodā liek sagrieztos sīpolus, tomātus, burkānus, papriku, vīnogas, zemenes un gurķus. Pievieno konservētos turku zirņus un kukurūzu.

3. solis

Apcep mandeles, pārkaisa salātiem. Piespiež citrona sulu, pievieno tējkaroti sāls, spinātus un visu sajauc. Pirms pasniegšanas pārlej ar pagatavoto mērci.

Recepte pagatavota ar