Ziemassvētku ēdieni citādi – gardas un sātīgas rec...
Sastāvdaļas:
- 1 skārdene “Bonduelle” tvaicētu turku zirņu
- 10 g želatīna
- 200 g vārītu rīsu
- 100 g auzu pārslu
- 50 g kokosriekstu skaidiņu
- 100 g vaniļas cukura
- 500 g vaniļas pudiņa
- 100 g cukura (pudiņam)
- 100 g svaigu vai saldētu augļu
- Piparmētru lapiņas
- Karameles vai šokolādes mērce
1. solis
Želatīnu gatavo saskaņā ar norādēm uz iepakojuma.
2. solis
Turku zirņus nosusina un samīca ar dakšiņu, sajauc ar vārītajiem rīsiem, auzu pārslām, kokosriekstu skaidiņām, vaniļas cukuru, ⅓ želatīna.
3. solis
Pudiņu gatavo saskaņā ar norādēm uz iepakojuma. Iejauc atlikušo želatīnu. Traukā liek turku zirņu masu, tai virsū lej pudiņu un dažas stundas patur ledusskapī.
4. solis
Pasniedzot dekorē ar augļiem, piparmētru lapiņām un karameles vai šokolādes mērci.