1. >Blog
  2. >Padomi, kā ēst vairāk dārzeņu

Lai gan zinām, ka dienā būtu jāapēd vismaz pieci augļi un dārzeņi, nav tik vienkārši tos katru dienu iekļaut savā uzturā. Izmantosim vasaras beigas un darīsim to lēnām bez ierobežojumiem!

Ņemiet pusdienas līdzi uz darbu

Vairs nekādu sviestmaižu vai uzkodu no ieskrietuves aiz stūra! Labs risinājums – pagatavot sabalansētas pusdienas pašam un paņemt tās līdzi kārbā: svaigi vai vārīti dārzeņi, gaļas pārpalikumi, cieti vārītas olas, vārīti ogļhidrātus saturoši dārzeņi vai pākšaugi... Nav laika gatavot? Izmēģiniet “Bonduelle” dārzeņu un graudaugu maisījumus “Lunch Bowl”.

Taupiet laiku, izmantojot konservētus un saldētus dārzeņus

Darba dienu vakaros, kas atgādina maratonu, nav nekā labāka par saldētiem vai konservētiem dārzeņiem un pākšaugiem, kurus ir viegli pārvērst par zupu, putru, ātri pagatavojamiem salātiem, sautējumu, pikantu pīrāgu vai izcept uz pannas. Konservētu produktu plauktā esošie veselīgie un neticami universālie pākšaugi vienmēr der lieliski, jo tie ir gatavi ēšanai. Tie nav jāmērcē vai jāvāra – tā tiek ietaupīts laiks!

Sajauciet dārzeņus un makaronus

Tas ir fakts: visiem garšo makaroni. Tātad – kā pievienot dārzeņus? Var izmēģināt dažādas kombinācijas: bekons, sīpoli, zirņi un saldais krējums; brokoļi, anšovi un citrona miziņa; sautēti cukīni un pesto... Nebaidieties eksperimentēt. Labu apetīti!