1. >Blog
  2. >Lēcu salāti ar bietēm

Lēcu salāti ar bietēm

Lēcas – pārtikas produkts, kuram piemīt daudz īpašību, kas labvēlīgi ietekmē veselību. Lēcas bagātīgi satur olbaltumvielas un neaizstājamās aminoskābes. Turklāt tās ir lielisks pārtikas šķiedrvielu avots, kas uzlabo gremošanu un palīdz uzturēt veselu zarnu traktu. Lēcas satur arī daudz vitāli svarīgu uzturvielu, ieskaitot dzelzi un folskābi. Bet labākais, ka iekļaut šos pākšaugus savā uzturā ir patiešām vienkārši, īpaši izvēloties “Bonduelle” tvaicētās lēcas. Prātojat, ko gan tādu pagatavot no lēcām? Mūsu ideja jums – sātīgi, uzturvielām bagāti un ļoti gardi lēcu salāti ar bietēm un kazas sieru. Šos salātus pagatavosiet ļoti ātri. Tāpēc ķerieties klāt gatavošanai un atklājiet šo burvīgo garšu un tekstūru kombināciju.

Sastāvdaļas:

Lai pagatavotu šos lēcu salātus, jums būs nepieciešams:

●    1 glāze vārītu, kubiņos sagrieztu biešu;
●    ½ skārdene “Bonduelle Vapeur” tvaicēto lēcu;
●    100 g sadrupināta kazas siera;
●    svaigu salātu lapas (piemēram, rukolas vai spinātu) pēc izvēles;
●    dažas svaigu piparmētru lapiņas (nav obligāti);
●    50 g valriekstu vai sēklu pēc izvēles;
●    2 ēdamkarotes balzama etiķa;
●    4 ēdamkarotes kvalitatīvas pirmā spieduma olīveļļas;
●    sāls, pipari.

Kad visas sastāvdaļas sarūpētas, varat sākt gatavot.

Pagatavošana

1. solis

Lielā bļodā sajauc jau gatavās lēcas (pirms tam tās nosusina), biešu kubiņus un salātu lapas. Ja vēlaties un jums ir, pievienojiet arī svaigu piparmētru lapiņas.

2. solis

Iegūto maisījumu apslaka ar olīveļļu un balzama etiķi, pievieno sāli un piparus. Visu viegli sajauc, lai sastāvdaļas vienmērīgi sajauktos.

3. solis

Salātiem uzkaisa sadrupinātu kazas sieru. 

4. solis

Salātiem var piešķirt papildu tekstūru, uzkaisot tiem valriekstus vai iecienītās sēklas, piemēram, saulespuķu vai ķirbju.

5. solis

Šie kazas siera un biešu salāti ar lēcām visgardākie ir svaigi, tāpēc pasniedziet tos uzreiz. 

Labu apetīti!

Gardie lēcu salāti: papildu ieteikumi

Daži papildu ieteikumi, kurus varat izmantot, gatavojot un pasniedzot šos salātus:

●    Ja vēlaties, lai garša būtu intensīvāka, varat izmantot ceptas, nevis vārītas bietes.
●    Ja vēlaties izveidot skaistu kompozīciju, pasniedziet šos salātus lielā šķīvī. 

Bet labākais, ka šie biešu, lēcu un kazas siera salāti ir viegli modificējami, tāpēc varat eksperimentēt ar sastāvdaļām pēc savas izvēles. Piemēram, salātiem var pievienot avokado, lai tie būtu krēmīgāki, vai svaigas ogas saldumam un krāsai.

Kam šie salāti ar lēcām ir ieteicami?

Šie lēcu salāti ir ieteicami ikvienam, īpaši:

●    veģetāriešiem un vegāniem. Kaut arī šajā ēdienā ir kazas siers, to var viegli apmainīt pret augu izcelsmes alternatīvu, piemēram, tofu.

●    tiem, kuri vēlas ēst veselīgi. Šie kazas siera un biešu salāti ar lēcām ir sātīgi, bagātīgi satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un vitamīnus. Tāpēc tie būs lieliska izvēle tiem, kuru mērķis ir ēst sabalansēti.

●    gardēžiem. Šajos salātos atklājas īpaša garšu un tekstūru kombinācija, kas īpaši var garšot tiem, kuriem patīk izmēģināt jaunas un interesantas receptes.

●    aizņemtiem cilvēkiem. Tas ir ātri un viegli pagatavojams ēdiens, īpaši, ja tiek izmantoti jau gatavi produkti (piemēram, konservētas lēcas un jau gatavas izvārītas bietes).

Visbeidzot, šis ēdiens ir lieliski piemērots gan ikdienai, gan svētku galdam, piemēram, tie var būt ideāli salāti Lieldienām. Tāpēc, ja meklējat idejas, kā dažādot savu uzturu vai pārsteigt viesus īpašā svētku reizē, netērējot daudz laika, – šī recepte noteikti ir jūsu uzmanības vērta!