1. >Blog
  2. >Jūras velšu un zivju sautējums

Sastāvdaļas:

  • 1 iepakojums dārzeņu “Vapeur California” (Bonduelle)
  • 4–5 vidēji kartupeļi
  • 1 vidējs sīpols
  • 1 vidēji liela paprika
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 400 g konservētu tomātu
  • ¼ tējk. čili pārslu
  • Cukurs
  • 2–3 lauru lapas
  • 250 ml sausā baltvīna
  • 500 ml zivju buljona
  • 300 g jūras velšu maisījuma
  • 400 g mencas
  • Sauja svaiga koriandra
  • 30 ml laima sulas
  • Sāls/malti melnie pipari
  • Olīveļļa

Nomizo sīpolu un sagriež kubiņos. Papriku sagriež salmiņos, bet ķiploku sasmalcina. Lielā katlā ielej olīveļļu, sakarsē. Eļļā apcep sīpolu un papriku 4–5 minūtes uz vidējas uguns, līdz dārzeņi ir nedaudz mīksti. Pievieno ķiploku, čili pārslas, “Bonduelle” dārzeņus “Vapeur California” un turpina cept 1–2 minūtes. Pielej baltvīnu, pievieno lauru lapas un ļauj pavārīties 2–3 minūtes, līdz aptuveni puse šķidruma ir iztvaikojusi. Pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un pielej 500 ml ūdens. Vāra, līdz kartupeļi ir mīksti. Pēc tam pievieno konservētos tomātus un zivju buljonu. Uzvāra, samazina uguni, pievieno jūras velšu maisījumu un lielākos kubiņos sagrieztu mencu. Uzliek vāku un sautē vēl 10–15 minūtes. Pēc garšas pievieno cukuru, sāli, piparus un laima sulu. Dekorē, pārkaisot ar sasmalcinātu svaigu koriandru.