1. >Blog
  2. >Cepam uz grila: 5 idejas, kā izmantot pupiņas dažādās mērcēs

Laiks paliek aizvien siltāks, un ir aizvien vairāk iespēju gatavot ēdienu uz grila. Grilēšana ir lielisks veids, kādā pagatavot gardus ēdienus, un arī aizraujoši pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem. Vēl tikai gatavojaties atklāt grilēšanas sezonu, bet jau tagad meklējat idejas, ko varētu pagatavot? Bet varbūt sezona ir jau atklāta, taču esat sapratis, ka vēlaties izmēģināt kaut ko jaunu? Šādā gadījumā aicinām izmēģināt sastāvdaļu, kas piešķirs īpašu garšu jūsu grilētajiem ēdieniem. Šī sastāvdaļa ir Bonduelle pupiņas dažādās mērcēs: tomātu, karija, barbekjū un čili. Lūk, piecas idejas, kā tās izmantot grilētajos ēdienos.

1. Tortilja ar dārzeņiem un vistas gaļu

Pildītas tortiljas – viens no visvieglāk un visātrāk pagatavojamiem ēdieniem. Bet labākais – ir tik daudz veidu, kādos tās pagatavot. Šim ēdienam lieliski būs piemērotas jebkura veida Bonduelle pupiņas mērcē. Tāpēc izvēlieties pēc savas gaumes: baltās pupiņas tomātu vai karija mērcē vai sarkanās pupiņas barbekjū vai čili mērcē.

Pagatavošana ir ļoti vienkārša: izcepiet uz grila vistas krūtiņu (ja neēdat gaļu, šo sastāvdaļu varat neizmantot) un dārzeņus, piemēram, papriku, sīpolus vai cukīni. Pasildiet konservētās pupiņas. Sagrieziet izcepto vistu un dārzeņus, lai tos būtu ērti ietīt tortiljā. Pēc tam lieciet uz tortiljas sagrieztās sastāvdaļas un pasildītās pupiņas, apkaisiet ar rīvētu sieru un, ja vēlaties, pievienojiet skābo krējumu vai grieķu jogurtu. Satiniet tortilju un pasildiet uz grila, līdz tā nedaudz apbrūnē. Un tas arī viss. Labu apetīti!

2. Pupiņu burgers

Uz grila cepts pupiņu burgers – vēl viens veids, kādā iepriecināt savas garšas kārpiņas. Arī šim ēdienam varat izmantot jebkura veida Bonduelle pupiņas mērcē. Īpaši piemērota izvēle – sarkanās pupiņas barbekjū vai čili mērcē.

Lūk, kā to pagatavot: samīciet ar dakšiņu vai sablendējiet pupiņas mērcē, lieciet tās bļodā un pievienojiet rīvmaizi, kubiņos sagrieztus sīpolus, sasmalcinātu ķiploku, olu, sāli un piparus. Rūpīgi sajauciet. Pagatavoto maisījumu sadaliet vienādās daļās un veidojiet burgerus.

Iekuriet grilu, ļaujiet tam uzkarst, līdz uguns ir vidēji stipra. Cepiet burgerus 4–5 minūtes no katras puses vai tik ilgi, līdz tie ir apcepušies. Pasniedziet burgerus burgeru maizītēs (pirms pasniegšanas īsu brīdi apcepiet tās uz grila), pievienojot iecienītākās piedevas, piemēram, salātus, avokado, tomātus un Čedaras sieru.

3. Ar pupiņām pildīti cukīni

Kad ārā ir silts, parasti gribas baudīt vairāk dārzeņu. Bet uz grila tos var pagatavot visdažādākajos veidos, piemēram, – pildītus. Šāda ēdiena pagatavošanai lieliski būs piemērota paprika dažādās krāsās. Pagatavot papriku ir ļoti vienkārši: nogrieziet paprikas augšējo daļu, izņemiet sēklotni. Bļodā sajauciet Bonduelle pupiņas mērcē pēc savas izvēles (piemēram, barbekjū), vārītus rīsus, kubiņos sagrieztus tomātus un kukurūzu. Šo maisījumu pildiet paprikās un cepiet uz grila uz vidēji stipras uguns 8–10 minūtes vai tik ilgi, līdz paprikas ir mīkstas un apbrūnējušas. Šā ēdiena pagatavošana neprasa lielas pūles, bet tā garša ir vienkārši lieliska.

4. Kesadiljas ar pupiņu un kukurūzas pildījumu

Pēkšņi uzzinājāt, ka negaidīti ciemos ieradīsies draugi? Bet varbūt izsalkuši ģimenes locekļi pieprasa kaut ko garšīgu? Šādā gadījumā noteikti izmēģiniet uz grila ceptas kesadiljas ar pupiņu un kukurūzas pildījumu. Tas ir gards un ātri pagatavojams ēdiens, ar kuru ir ļoti viegli dalīties.

Pagatavošana: sajauciet Bonduelle sarkanās pupiņas čili mērcē (ja vēlaties, lai ēdiens nav tik ass, izmantojiet to vietā citas Bonduelle pupiņas mērcē), kukurūzu, kubiņos sagrieztus tomātus un sarkanos sīpolus, sasmalcinātu ķiploku, asās paprikas pulveri un ķimenes. Šo maisījumu lieciet uz tortiljas, apkaisiet ar rīvētu sieru un virsū uzlieciet vēl vienu tortilju. Cepiet uz grila, līdz siers ir izkusis, bet tortiljas ir apcepušās. Pasniedziet ar skābo krējumu vai citu iecienītu mērci.

5. Halloumi siera steiks ar pupiņām mērcē

Garšo steiki, taču lielākā daļa tradicionālo recepšu jau ir izmēģināta? Iesakām pagatavot halloumi siera steiku ar pupiņām mērcē. Šim ēdienam būs nepieciešams: halloumi siers, olīveļļa, citrona miziņa un sula, sasmalcināts ķiploks, sasmalcināti garšaugi (piemēram, rozmarīns, timiāns vai raudene), sāls un pipari, Bonduelle sarkanās pupiņas barbekjū mērcē vai baltās pupiņas karija mērcē (kā piedeva). Pupiņas izvēlieties pēc garšas.

Pagatavošana: uzkarsējiet grilu, līdz vidējai temperatūrai. Bļodā sajauciet olīveļļu, citrona miziņu, citrona sulu, sasmalcināto ķiploku, sasmalcinātos garšaugus, sāli un piparus. Sagrieziet halloumi sieru lielās, steikam līdzīgās šķēlēs. Ielieciet šķēles lēzenā traukā un pārlejiet ar citronu un garšaugu marinādi, lai tās būtu pilnībā pārklātas. Marinējiet sieru aptuveni 15 minūtes. Marinētās halloumi siera šķēles lieciet uz uzkarsētā grila un cepiet aptuveni 2–3 minūtes no katras puses, līdz ir redzams grila restu raksts, un siers ir apcepies. Noņemiet sieru no grila un pirms pasniegšanas ļaujiet tam dažās minūtes pastāvēt. Pasniedziet sieru ar pupiņām mērcē pēc jūsu izvēles un (ja vēlaties) svaigiem salātiem.

Varbūt jau ar nepacietību vēlaties izmēģināt šīs receptes? Mēs aicinām būt drosmīgiem un nebaidīties eksperimentēt – šādā veidā jūs varat atklāt īpašas garšas, kas kļūs par ikvienas grilēšanas sezonas daļu.

Nemaz nešaubāmies, ka kopā ar Bonduelle pupiņām dažādās mērcēs jums tas noteikti izdosies.