Fleksitārisms – kas tas ir un kas tajā īpašs?
Dekorēšanai:
Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, kanēli. Citā bļodā sakuļ cukuru un eļļu, kuļot pa vienai pievieno olas, pievieno citrona miziņu. Sodu var sajaukt ar skābo krējumu un pēc tam iejaukt maisījumā, vai sajauciet sodas pulveri ar sausajām sastāvdaļām.
Sausās sastāvdaļas iesijā sakultajā masā un sajauc. Burkānus saspaida ar dakšiņu un pievieno pagatavotajai masai. Masai pievieno arī rozīnes un valriekstus.
Masu lej ar cepamo papīru izklātā cepamajā formā. Cep cepeškrāsnī 40–60 minūtes 175°C temperatūrā.
Smērējamo sieru sakuļ ar laima sulu, pievieno lāsi vaniļas ekstrakta, varat pievienot arī dažas ēdamkarotes medus. Kad kūka atdzisusi, to pārklāj ar pagatavoto glazūru.