1. >Blog
  2. >Burkānu kūka

Sastāvdaļas:

  • 400 g tvaicētu burkānu
  • 370 g speltas miltu
  • 200 g mannas putraimu
  • 3 vidēja izmēra olas
  • 120 g jogurta
  • 150 ml rapšu eļļas
  • 1,5 tējk. cepamā pulvera
  • 1,5 tējk. sodas
  • 1,5 tējk. kanēļa
  • Rīvēta miziņa no viena citrona
  • Sauja rozīņu, kas izmērcētas rumā
  • Smalcināti valrieksti

Dekorēšanai:

  • 240 g smērējama siera
  • 2 ēd. k. laima sulas
  • Pile vaniļas ekstrakta

1. solis

Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, kanēli. Citā bļodā sakuļ cukuru un eļļu, kuļot pa vienai pievieno olas, pievieno citrona miziņu. Sodu var sajaukt ar skābo krējumu un pēc tam iejaukt maisījumā, vai sajauciet sodas pulveri ar sausajām sastāvdaļām.

2. solis

Sausās sastāvdaļas iesijā sakultajā masā un sajauc. Burkānus saspaida ar dakšiņu un pievieno pagatavotajai masai. Masai pievieno arī rozīnes un valriekstus.

3. solis

Masu lej ar cepamo papīru izklātā cepamajā formā. Cep cepeškrāsnī 40–60 minūtes 175°C temperatūrā.

4. solis

Smērējamo sieru sakuļ ar laima sulu, pievieno lāsi vaniļas ekstrakta, varat pievienot arī dažas ēdamkarotes medus. Kad kūka atdzisusi, to pārklāj ar pagatavoto glazūru.