1. >Blog
  2. >Brokoļu smēriņš ar ķiploku

Sastāvdaļas:

  • 1 paka “Bonduelle” saldēto brokoļu
  • 1 ķiploka galviņa
  • Olīveļļa
  • 2 ēd. k. krēmsiera
  • 50 g mandeļu skaidiņu
  • Rīvēta miziņa no 1 citrona
  • Muskatrieksts
  • Sāls, pipari
  • Pasniegšanai: rudzu maize

Solis 1

Nogriež ķiploka galviņas virsiņu, bagātīgi apslaka ar olīveļļu, uzkaisa sāli un piparus. Visu ietin folijā un cep cepeškrāsnī 25–30 minūtes.

Solis 2

Brokoļus pagatavo, ņemot vērā norādes uz iepakojuma.

Solis 3

Izspiež ķiploku no miziņas un kopā ar brokoļiem liek virtuves kombainā. Visu rūpīgi sasmalcina, līdz iegūst viendabīgu masu.

Solis 4

Masai pievieno krēmsieru, citrona miziņu, pierīvē nedaudz muskatrieksta, pēc tam pakāpeniski pielej olīveļļu, līdz iegūst krēmīgu tekstūru. Pievieno sāli un piparus.

Solis 5

Pannā apgrauzdē mandeles.

Solis 6

Uz maizes šķēlēm ziež pagatavoto smēriņu, uzkaisa mandeļu skaidiņas.