Sastāvdaļas:
- 1 paka “Bonduelle” saldēto brokoļu
- 1 ķiploka galviņa
- Olīveļļa
- 2 ēd. k. krēmsiera
- 50 g mandeļu skaidiņu
- Rīvēta miziņa no 1 citrona
- Muskatrieksts
- Sāls, pipari
- Pasniegšanai: rudzu maize
Solis 1
Nogriež ķiploka galviņas virsiņu, bagātīgi apslaka ar olīveļļu, uzkaisa sāli un piparus. Visu ietin folijā un cep cepeškrāsnī 25–30 minūtes.
Solis 2
Brokoļus pagatavo, ņemot vērā norādes uz iepakojuma.
Solis 3
Izspiež ķiploku no miziņas un kopā ar brokoļiem liek virtuves kombainā. Visu rūpīgi sasmalcina, līdz iegūst viendabīgu masu.
Solis 4
Masai pievieno krēmsieru, citrona miziņu, pierīvē nedaudz muskatrieksta, pēc tam pakāpeniski pielej olīveļļu, līdz iegūst krēmīgu tekstūru. Pievieno sāli un piparus.
Solis 5
Pannā apgrauzdē mandeles.
Solis 6
Uz maizes šķēlēm ziež pagatavoto smēriņu, uzkaisa mandeļu skaidiņas.