Biešu salāti ar pupiņām – lieliska izvēle vieglām pusdienām vai vakariņām. Šo salātu sastāvdaļas – maigi saldās bietes, tvaicētās pupiņas ar krēmīgo tekstūru un svaigais sarkanais sīpols – rada īpašu garšu kombināciju, kas ir piemērota gan ikdienai, gan svētku galdam. Izmēģiniet mūsu recepti un bagātiniet savu uzturu ar gardām, uzturvielām bagātām un veselībai noderīgām sastāvdaļām.
Sastāvdaļas
Porcijai 2 personām būs nepieciešams:
● 2 vidēji lielas vārītas bietes;
● 1 skārdene konservētu balto vai sarkano pupiņu “Bonduelle”;
● 1 neliels sarkanais sīpols;
● 1 sauja svaigu pētersīļu vai citu iecienīto garšaugu (piemēram, dilles vai baziliks);
● 2 ēd. k. olīveļļas;
● 1 ēd. k. balzametiķa vai nedaudz citronu sulas svaigumam;
● sāls un pipari pēc garšas.
Kad visas šīs sastāvdaļas ir sarūpētas, var sākt gatavot.
Pagatavošana
Šie biešu un pupiņu salāti ar eļļu un balzametiķi ir pagatavojami ļoti vienkārši un ātri, tāpēc apsolām – daudz laika jums nevajadzēs, bet rezultāts būs lielisks.
1. solis
Nomizo vārītās bietes, sagriež nelielos kubiņos. Ja vēlaties, lai viss ir vēl vienkāršāk, varat izmantot veikalā nopērkamās vārītās bietes vakuuma iepakojumā – tad salātu pagatavošana noritēs vēl ātrāk.
2. solis
Baltās vai sarkanās tvaicētās pupiņas noskalo zem tekoša auksta ūdens un rūpīgi notecina. Sīki sagriež sarkano sīpolu un pētersīļus, vai citus iecienītos garšaugus.
3. solis
Lielā bļodā sajauc bietes, pupiņas, sīpolu un pētersīļus. Pārlej ar olīveļļu un balzametiķi (vai citronu sulu), uzkaisa sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas. Visu saudzīgi, taču rūpīgi sajauc, lai sastāvdaļas labi sajauktos, taču netiktu samīcītas.
4. solis
Biešu un pupiņu salātiem ieteicams ļaut ievilkties vismaz 10 minūtes, lai apvienotos un izceltos salātu sastāvdaļu garšas. Pasniedz istabas temperatūrā vai viegli atdzesētus.
Tas arī viss – vārītu biešu salāti ar pupiņām ir gatavi. Izbaudiet tos un atklājiet jaunu iecienītāko ēdienu, kuru varēsiet iekļaut savā ikdienas ēdienkartē!