Kukurūzas salāti meksikāņu gaumē
● 120 g tomātu
● 100 g paprikas
● 80 g mango
● 80 g sarkano sīpolu
● 1 laims
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
● koriandrs
Mērcei:
● 60 g olīveļļas
● 20 g laima sulas
● 40 g medus
● 10 g ķiploku
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
● 120 g tomātu
● 100 g paprikas
● 80 g mango
● 80 g sarkano sīpolu
● 1 laims
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
● koriandrs
Mērcei:
● 60 g olīveļļas
● 20 g laima sulas
● 40 g medus
● 10 g ķiploku
● sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- Solis 1Tomātus, papriku un mango sagriež kubiņos. Sasmalcina sarkanos sīpolus.
- Solis 2Mērci gatavo atsevišķā traukā, sajaucot: olīveļļu, medu, laima sulu, sasmalcinātu ķiploku, sāli un piparus.
- Solis 3Visas sastāvdaļas kārto servēšanas šķīvī. Apslaka ar mērci. Salātus dekorē ar koriandru un laima daiviņām.
- Solis 4Ceram, ka mūsu recepte iedvesmos jūs izmēģināt šos svaigos un vieglos kukurūzas salātus meksikāņu gaumē. Tie ir ātri pagatavojami, turklāt tiem piemīt arī īpaša garšu harmonija, kas iepriecinās jūsu garšas kārpiņas. Ļaujiet šim ēdienam kļūt par jūsu iecienīto piedevu vai uzkodu, kas būs lieliski piemērota jebkuram gadījumam. Pagatavojiet kukurūzas salātus meksikāņu gaumē bez pūlēm un izbaudiet to svaigumu un pikanto garšu!
Kartupeļu salāti
Kartupeļu salāti – viegls un ātri pagatavojams ēdiens, kura bāzi veido vārīti kartupeļi. Ir ļoti daudz šo salātu variāciju, tāpēc šo ēdienu ikviens var viegli pielāgot savai gaumei un uztura vajadzībām. Kartupeļu salātus var pasniegt kā vieglu uzkodu, piedevu vai arī pamatēdienu. Izmēģiniet un atklājiet savu iecienītāko variantu!
Tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu (“carnitas”)
Kad gaisā vējo vasaras siltums, droši vien labākais veids, kādā pavadīt laiku ar ģimeni un draugiem, ir kopā baudīt gardus, aromātiskus ēdienus zem klajas debess. Viens no šādiem ēdieniem varētu būt tako meksikāņu gaumē ar plucinātu cūkgaļu, pazīstams arī kā “carnitas”, kas ļauj sajust Meksikas virtuves autentiskumu un siltumu. “Carnitas” – tradicionāls meksikāņu ēdiens, kas radies Centrālās Meksikas reģionā, kur cūkgaļa tiek lēnām vārīta savā sulā kopā ar dažādām garšvielām, līdz tā kļūst ļoti mīksta un aromātiska. Ļaujiet šai receptei kļūt par jūsu vasaras (un ne tikai) zvaigzni, kas uzburs ne tikai gardus acumirkļus, bet arī neaizmirstamas atmiņas.
Tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām
Iztēlojieties saulainu dienu, kad jūras vējiņš maigi glāsta seju, bet gaisā virmo tropu augļu aromāts – tieši šādas sajūtas pārņem, baudot svaigo un eksotisko tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām. Tā ir ne tikai interesanta garšu kombinācija, bet arī lieliska izvēle vasaras ballītēm ar draugiem vai īpašām ģimenes pusdienām (vai vakariņām), kad gribas kaut ko nedaudz citādu un atmiņā paliekošu. Apsolām – šis tako ar garnelēm, ananasiem un čili pupiņām ļaus domās pārcelties uz eksotiskām zemēm, neizejot no mājas.